Οι ρυθμοί της ζωής σου μπορεί να είναι έντονοι. Πολλές φορές το να πας στο γυμναστήριο είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Όμως είναι γνωστό σε όλους πως ο καλύτερος τρόπος να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου είναι η μυική ενδυνάμωση. Αν, ωστόσο, το γυμναστήριο δεν είναι του γούστου σου, υπάρχουν 6 άλλοι τρόποι, για να δώσεις boost στον μεταβολισμό σου:

1. Απόλαυσε ένα φλιτζάνι καφέ

Υπάρχει η άποψη ότι το να πίνεις νερό το πρωί είναι το κλειδί, για να αυξήσεις τον μεταβολισμό. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις μερικές επιπλέον θερμίδες όλη την ημέρα. Αλλά δεν θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες.

Ενώ το νερό είναι σημαντικό για να παραμείνεις ενυδατωμένη και χορτάτη, η κατανάλωση καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχει δείξει ότι ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό κατά την ανάπαυση.

2. Μείνε όρθια

Σαφώς, η άσκηση είναι ο καλύτερος αποδεδειγμένος τρόπος, για να χάσεις βάρος. Ωστόσο, το να στέκεσαι περισσότερο όρθια αντί να κάθεσαι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφέρει θετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό σου.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, αν εφαρμόσεις κάτι τέτοιο, όταν δουλεύεις στο γραφείο μπορεί να κάψεις πάνω από 170 επιπλέον θερμίδες. Υπολογίζοντας βέβαια όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

3. Κάνε ντους με κρύο νερό

Κάνε ένα κρύο ντους δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μακροπρόθεσμα. Ακόμα και 30 δευτερόλεπτα κρύο ντους βελτιώνουν τη διάθεση, την πέψη και τον ύπνο.

4. Κατανάλωσε τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

Η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο όσον αφορά το μεταβολισμό. Για να ενεργοποιήσεις το έντερό σου, βεβαιώσου ότι έχεις πάντα αυτά τα είδη: πιπέρι και τσίλι, σέλινο, γκρέιπφρουτ, όσπρια, γιαούρτι, πράσινο τσάι, σολομό, βανίλια και λάδι καρύδας. Αυτά τα σούπερ-ενισχυτικά τρόφιμα είναι πολύ ενεργητικά και πλούσια σε βιταμίνες και «καλά» λίπη.

5. Ρύθμισε τον ύπνο σου

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος, για να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου είναι απλά να κοιμάσαι αρκετά. Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα η απώλεια και οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον μεταβολισμό.

6. Δοκίμασε τη διαλείπουσα νηστεία

Αυτό έχει ως στόχο να κάνει το σύστημά σου ένα διάλειμμα. Επιπλέον, αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο αύξησης του μεταβολικού ρυθμού. Κατά τη διαδικασία αυτή λαμβάνεις 2 γεύματα την ημέρα και απέχεις για περίπου 16 ώρες. Για παράδειγμα, παραλείπεις το πρωινό, τρως ένα γεύμα στις 13:00 και ίσως άλλο ένα στις 8 μ.μ. Στη συνέχεια, σταματάς να τρως για περίπου 16 ώρες.