Νύχια απαλλαγμένα από πετσάκια, όμορφο σχήμα στα νύχια και ένα ενδιαφέρον χρώμα, αρκούν για να καμαρώνουμε για τα περιποιημένα άκρα μας.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από την εικόνα των παραμελημένων νυχιών και του ξεφλουδισμένου βερνικιού στις άκρες που μας κάνουν να κρύβουμε τα δάχτυλά μας.

Αν είμαστε τυχεροί και προσεκτικοί, μεσολαβούν περίπου δύο εβδομάδες μεταξύ δύο μανικιούρ – που δεν είναι πολύς χρόνος – αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να κάνουμε το μανικιούρ κι αυτή τη χαρά των όμορφων νυχιών να διαρκεί λίγο περισσότερο;

Cuticle oil

Για να διατηρήσεις υγιή τα νύχια σου και για να έχεις ένα manicure που θα διαρκέσει πολύ, θα πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά cuticle oil. Αν δεν μπορείς να είσαι τακτική με το «κάθε μέρα» θα πρέπει να ξέρεις ότι το λάδι αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα αμέσως μετά το στέγνωμα του βερνικιού σου.

Οι βιταμίνες στο λάδι θα κρατήσουν τα νύχια και τα πετσάκια σου ενυδατωμένα και θα τα κάνουν λιγότερο πιθανό να σπάσουν. Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις αυτό το ειδικό λάδι για τα πετσάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας ή και ελαιόλαδο απευθείας από το ντουλάπι σου.

Απόφυγε τις πολλές στρώσεις βερνικιού

Εκτός από το base coat και το top coat, θα πρέπει να εφαρμόσεις μόνο 1-3 στρώσεις του χρώματος της επιλογής σου. Εάν εφαρμόσεις παραπάνω στρώσεις, το βερνίκι σου είναι πιο επιρρεπές στο να χαλάσει ή να αλλοιωθεί. Ειδικά αν σου αρέσει μια πιο «clean» εκδοχή του manicure (όπως αυτό της Hailey Bieber) θα χρειαστεί να αποφύγεις ακόμα και τη 2η με 3η στρώση.

Αυτό βέβαια θα χρειαστεί και ένα βερνίκι με πολύ υψηλή απόδοση. Ακόμα και αν πηγαίνεις σε κάποιον ειδικό για το manicure σου, βεβαιώσου ότι έχεις ζητήσει από την αρχή να μην ξεπεράσετε τις πολλές στρώσεις βερνικιού.

 

Το σφράγισμα στις άκρες

Έχεις δει ποτέ τ@ αισθητικό σου να περνά το πινέλο με το βερνίκι οριζόντια στην άκρη του νυχιού σου; Αν αναρωτιέσαι γιατί επιλέγει να το κάνει αυτό, σου έχουμε την απάντηση. Αυτό το βήμα σφραγίζει το χρώμα και το προστατεύει από τη φθορά.

Εάν κάνεις μόνη σου το manicure στο σπίτι, βεβαιώσου ότι το πινέλο δεν έχει πολύ βερνίκι όταν περνάς την στρώση του top coat. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια λεπτή στρώση για να σφραγίσεις και να προστατέψεις τις άκρες που συνήθως ξεθωριάζουν πρώτα.

Ανανέωσε το manicure σου με top coat

Για να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση στο manicure σου, θα πρέπει να ανανεώνεις το top coat κάθε 2-3 μέρες. Πέρνα μια λεπτή στρώση top coat κάθε 2-3 μέρες στα ήδη βαμμένα σου νύχια, και θα δεις ότι η διάρκεια θα μεγαλώσει. Εάν έχεις βερνίκι τζελ ή ημιμόνιμο χρώμα, σκούπισε ελαφρά τα νύχια σου με λίγο οινόπνευμα τοποθετημένο σε βαμβάκι, εφάρμοσε ξανά την τελική επίστρωση και πολυμέρισε κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία.

Γάντια για τις δουλειές του σπιτιού

Είναι γνωστό ότι όταν χρησιμοποιείς σκληρά προϊόντα καθαρισμού πρέπει να φοράς γάντια για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου, πόσο μάλλον το manicure σου. Εάν έχεις καθαρίσει ποτέ το μπάνιο σου με αφρώδες λευκαντικό ή χρησιμοποίησες κάποιο δυνατό απορρυπαντικό για να βγάλεις έναν επίμονο λεκέ χωρίς γάντια, θα γνωρίζεις τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο manicure σου και στο δέρμα σου.

Μείνε μακριά από το καυτό νερό

Όταν το καυτό νερό εισχωρεί κάτω και γύρω από το βερνίκι σου το ίδιο αρχίζει να ανασηκώνεται και να ξεφλουδίζει. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποφύγεις το καυτό νερό όταν έχεις ένα φρέσκο manicure.

Αυτό περιλαμβάνει το καυτό νερό στο ντους, όταν πλένεις τα χέρια ή τα πιάτα σου αλλά και το καυτό νερό στη μπανιέρα.

Ωστόσο, μην ανησυχείς, μπορείς ακόμα να αφεθείς σε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, αρκεί να μην αφήνεις πολύ ώρα τα νύχια σου στο ζεστό νερό.