Δεν είσαι όσο λεπτή θα ήθελες. Θα ήθελες να είχες το τέλειο σώμα και να έμοιαζες πιο κομψή. Ίσως τα πόδια σου να μην σου αρέσουν. Ίσως να νιώθεις άβολα με το πληθωρικό σου στήθος, μαζί και με τις ρυτίδες έκφρασης, την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες σου.

Σε πρώτη φάση είσαι γυναίκα και όλες αυτές οι φαινομενικά «ατέλειες», σε καθιστούν φυσιολογική σαν όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Σε δεύτερη φάση ξέρω πως σε ανησυχούν τα χρόνια που περνούν και εσύ μαζί τους μέσα σε αυτά. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν γι’αυτό;

Είναι αυτή η υπέροχη εποχή του χρόνου που όλα τριγύρω με ένα μαγικό τρόπο μοιάζουν πολύ πιο όμορφα. Το σώμα σου για κάποιο λόγο όμως όχι και αυτό σε ενοχλεί για ακόμη μια φορά πιο πολύ από ποτέ. Και όμως, όσα παραπανίσια κιλά και αν απέκτησες και όσες ατέλειες και αν παρατηρείς όσο μεγαλώνεις, η αλήθεια είναι μία: Το σώμα σου αξίζει τον σεβασμό και την αγάπη που του στερείς! Αν θες να κάνεις αυτό το βήμα, σου παραθέτω 6 τρόπους για να το πετύχεις και μάλιστα μια για πάντα!

Τέλος στις υπερβολές

Καλό θα ήταν στο εξής να προσπαθήσεις να αποφύγεις οτιδήποτε οδηγεί τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου στη λεγόμενη στέρηση. Οι ατέρμονες δίαιτες και οι υπερβολικά χαμηλές σε θερμίδες διατροφές δεν είναι λύση. Συμφιλιώσου με το φαγητό και με την ζυγαριά σου και όταν τα αποτελέσματα δεν θα είναι πάντα αυτά που περιμένεις, τότε να επιλέγεις να συνεχίσεις να ασχολείσαι με το πιο βασικό: Την υγεία σου και κατ’επέκταση την ευτυχία σου!

Άσε τα πρότυπα στην άκρη

Εφόσον ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης αλλά και των social media, καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως το να ακολουθείς μόνο λογαριασμούς που σου μειώνουν την αυτοπεποίθηση δεν σε βοηθάει όπως θα έπρεπε. Η τηλεόραση, το Instagram, το Facebook και όλα αυτά τα μέσα δικτύωσης, σου παρουσιάζουν εικόνες και χιλιάδες ερεθίσματα που στόχο έχουν να σε κάνουν να συγκρίνεσαι συνεχώς με τα όσα βλέπεις. Εσύ τι λόγο έχεις ωστόσο να τα αποδέχεσαι; Και αφού εν τελεί υπάρχουν τριγύρω μας τόσα πολλά ερεθίσματα, εσύ γιατί να μην επιλέξεις καλύτερα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα με το σώμα σου;

Δεν είσαι μόνο μια ‘εικόνα’

Ποια ήταν η τελευταία φορά που αφιέρωσες λίγο από τον χρόνο σου στο να παρατηρήσεις καλύτερα το σώμα σου και γενικότερα την εξωτερική σου εμφάνιση; Τι θα απαντούσες στο ερώτημα: Πόσο όμορφη και ξεχωριστή νιώθεις; Τι θα απαντούσες στο ερώτημα: Ποια είναι τα χαρίσματά σου; Τι σε καθιστά τελικά διαφορετική; Και τέλος, για πιο χαρακτηριστικό του εαυτού σου λαμβάνεις συχνά τα πιο θετικά σχόλια; Αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς, τότε μάλλον είναι ώρα να τα καταγράψεις! Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα και με τις απαντήσεις που θα λάβεις από τον ίδιο σου τον εαυτό!

Με ποιον τρόπο επιλέγεις να φροντίζεις το σώμα σου;

Όχι, δεν αναφέρομαι μόνο στην απώλεια βάρους, ούτε και στο γρήγορο ‘σουλούπωμα’. Κατά κύριο λόγο αναφέρομαι στη γυμναστική και την άσκηση. Αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη για κάποιους. Η γυμναστική συμβάλλει στην έκκριση των ορμονών της χαράς. Συν της άλλης, αυτή η συνήθεια αν καταφέρει να γίνει τρόπος ζωής θα ενδυναμώσει το σώμα σου, την αυτοπεποίθηση σου και θα ενισχύσει την φυσική σου κατάσταση περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Μήπως λοιπόν είναι αυτή η καταλληλότερη στιγμή για να το ξανά σκεφτείς;

Ευγένεια- καλοσύνη, σημειώσατε διπλό

Μήπως είσαι ιδιαίτερα επικριτική και αυστηρή με τον εαυτό σου; Μήπως όλο αυτό αντί να σε κάνει καλύτερη, τελικά σε εξαντλεί ψυχολογικά; Τώρα αναρωτήσου εάν θα έκανες το ίδιο σε άλλους ανθρώπους με την ίδια ευκολία που το κάνεις στον εαυτό σου. Η ιστορία έχει δείξει πως εάν δεν φερθούμε με ευγένεια και καλοσύνη στον εαυτό μας, τότε δεν πρόκειται να το κάνει κανένας καλύτερα από εμάς! Αποδέξου αυτή την αλήθεια και έχε πάντα κατά νου πως η σχέση με τον εαυτό σου είναι η αφετηρία και για όλες τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σου!

Η Ρώμη δεν χτίστηκε μέσα σε μια ημέρα

Το να αγαπήσεις το σώμα σου και τον εαυτό σου δεν αποτελεί ένα σπριντ στο οποίο θα χρειαστεί να τρέξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η όλη επιτυχία σε πρώτη φάση είναι να υπάρχει θέληση. Η θέληση με την σειρά της θα φέρει την προσπάθεια και η προσπάθεια την επιθυμητή αλλαγή. Όσο και αν θες λοιπόν να συμφιλιωθείς με το σώμα σου το συντομότερο δυνατό, αυτό που χρήζει πιο σημαντικό είναι να καταφέρεις να συνυπάρχεις μαζί του. Ναι, ακόμα και με εκείνες τις ατέλειες που δυσκολεύεσαι να αντικρίσεις κατάματα!

Η αποδοχή είναι ο πρώτος στόχος. Η αλλαγή ο δεύτερος! Και οι δύο επιλογές φυσικά βρίσκονται στο χέρι σου και είμαι σίγουρη πως είσαι αρκετά δυνατή για να τα καταφέρεις! Να τα καταφέρεις να σε αγαπήσεις για όλα αυτά που είσαι και κυρίως για όλα αυτά που δεν είσαι!

Μπορείς, και κυρίως το αξίζεις!