Η ηλιοθεραπεία και το χρυσαφένιο και εξωτικό χρώμα που αυτή προσφέρει στο σώμα κάθε γυναίκας είναι γεγονός. Όλες μας με την εμφάνιση της παραμικρής ηλιαχτίδας, εξαπλωνόμαστε σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα προϊόντα μαυρίσματος και να πετύχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο μεγαλύτερος, όμως, προβληματισμός μας έγκειται στο μετά. Για πόσο θα διαρκέσει το μαύρισμα; Τα πράγματα είναι απλά και παρακάτω προτείνω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παρατείνετε το μαύρισμα μέχρι και – γιατί όχι; – τον Σεπτέμβρη!

78

  • Χρησιμοποιήστε after sun προϊόντα. Περιέχουν ειδικές ουσίες που ενυδατώνουν και ανακουφίζουν το δέρμα μετά την έκθεσή του στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Επίσης, αποτρέπουν από την αφυδάτωση και τα σημάδια που αυτή αφήνει στην επιδερμίδα.
  • Βάλτε bronzer σε όλο σας το σώμα. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, διότι πρέπει να γίνει με ομοιόμορφο τρόπο, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
  • Πιείτε πολύ νερό. Η σωστή ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί παρατείνει τη ζωή των κυττάρων και κυρίως των μαυρισμένων κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός σας.
  • Καταναλώστε τροφές που περιέχουν Β-καροτίνη, λυκοπένιο και λουτεϊνη.  Η πρώτη συμπεριλαμβάνεται σε τροφές, όπως, τα καρότα, τα βερίκοκα, η δεύτερη σε τροφές, όπως η ντομάτα και το καρπούζι, ενώ η τρίτη σε τροφές, όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
  • Επίσης, τα παντζάρια ενισχύουν το μαύρισμα της επιδερμίδας. Η διυδροξυακετόνη σε συνδυασμό με τα αμινοξέα της κάτω στοιβάδας της επιδερμίδας, οδηγούν σε ένα τεχνητό μαύρισμα που διαρκεί έως και 7 ημέρες.
  • Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί ή ξυραφάκι. Φροντίστε να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες πριν τις διακοπές και για μετά χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική συσκευή που δε θα αφαιρέσει το στρώμα του μαυρίσματός σας.

Εδώ προτείνω και ένα χυμό με πορτοκάλι και καρότα, ο οποίος προσφέρει λαμπερή επιδερμίδα.

Υλικά:

  • 3 μεγάλα καρότα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο τζίντζερ

Εκτέλεση:

  • Πλένετε πολύ καλά τα καρότα και ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια. Κόβετε το τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνετε όλα μαζί σε ένα μπλέντερ. Ρίχνετε μισή με μία κούπα νερό μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρετε με παγάκια.