Τα πρώτα ραντεβού όσο υπέροχα και αν είναι, κάποιοι τα θεωρούν αγχωτικά. Πίσω από αυτά υπάρχει ολόκληρη ιεροτελεστία περιποίησης και προετοιμασίας. Σε αυτήν ακριβώς την προετοιμασία, ερχόμαστε να προσθέσουμε τον κινηματογράφο που μας υπενθυμίζει πως ό,τι ζούμε, το έχουν ζήσει, το ζουν και θα το ζήσουν κι άλλοι.

Hitch

Όταν νομίζεις πως κάτι είναι απίθανο, έρχεται ο Will Smith και η ταινία “Hitch” για να σου αποδείξουν πως το απίθανο γίνεται εύκολα πιθανό. Οδηγίες φλερτ λοιπόν και αποπλάνησης από τον Date Doctor, με σκοπό να κατακτήσει την Eva Mendes.

“You’ve Got M@il”

Ο Tom Hanks και η Meg Ryan πρωταγωνιστούν στην ταινία “You’ve Got M@il”. Εκεί όπου νιώθουν πεταλούδες στο στομάχι τους, όχι από βλέμματα και συναντήσεις, αλλά από e-mails. Είμαστε στη δεκαετία του ‘90, και οι πρωταγωνιςτές μιλούν ανώνυμα ο ένας στον άλλον δίχως να ξέρουν πως γνωρίζονται στην πραγματική ζωή.

10 Things I Hate About You

Μία ταινία για την εξερεύνηση των συναισθημάτων. Μία ταινία για την ιστορία αγάπης δύο εφήβων, που όμως βρίσκει χώρο και σε καρδιές ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Πρωταγωνιστούν ο αγαπημένος Heath Ledger και η Julie Stiles, στην καλύτερη ίσως ερμηνεία της. Tip: για τη συγκεκριμένη ταινία, η αδερφή μου η Ελένη προτείνει αδιάβροχη μάσκαρα.

Annie Hall

Ταινία βραβευμένη με 4 όσκαρ. Διαχρονική, σκηνοθετημένη από τον Woody Allen, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με την πρώην σύντροφό του Diane Keaton. Θεωρείται ταινία-αναφορά για τα στερεότυπα που υπάρχουν στις σχέσεις, και έτσι είναι σίγουρο πως κάποια ταύτιση θα τη νιώσεις.

The Notebook

Αυτή η ταινία δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Το ημερολόγιο είναι μία ταινία που χαρίζει απλόχερα την ελπίδα σε όσους πιστεύουν στην παντοτινή αγάπη και στο άλλο μισό.

50 First Dates

Έχουν υπάρξει ολόκληρα ραντεβού, μέρες ή έστω στιγμές, που όλοι μας έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να τις ξαναζήσουμε. Ο Adam Sandler και η Drew Barrymore, στην κωμωδία “50 First Dates”, κάνουν ακριβώς αυτό γιατί πολύ απλά, δε μπορούν να κάνουν αλλιώς.