6 συμβουλές για υγιή μαλλιά που ακολουθούν οι hairstylists

6 συμβουλές για υγιή μαλλιά που ακολουθούν οι hairstylists

Όλα τα tips για υγιή μαλλιά που πρέπει να γνωρίζεις. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο Pure Wow.

1. Συχνό Βούρτσισμα

getty images

Σύμφωνα με τη hairstylist του Rita Hazan Salon, Cristina B, το χτένισμα των μαλλιών σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητο για να μην δημιουργούνται κόμποι που προκαλούν φθορά και ψαλίδα στις άκρες.

2. Μάσκα για τα μαλλιά

shape.com

Ο hair colorist, Sharon Dorram, συστήνει την εφαρμογή μάσκας αναδόμησης μετά από κάθε λούσιμο για μαλλιά λεία, απαλά και υγιή.

3. Απολέπιση

Η hairstylist Jennifer Yepez, αναφέρει πως η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι εξίσου σημαντική. Ιδιαίτερα για όσους δεν λούζονται καθημερινά και συστήνει τη χρήση hair scrub ανά 4 ημέρες.

4. Προστασία από τη θερμότητα

RICH LEGG/GETTY IMAGES

Σύμφωνα με τη hairstylist Justine Marjan, βασικός κανόνας για να μην καταστρέψεις τα μαλλιά σου είναι να μην χρησιμοποιείς συσκευές styling πάνω σε βρεγμένα μαλλιά. Οι συσκευές αυτές φθάνουν σε υψηλές θερμοκρασίες και προκαλούν φθορές στα βρεγμένα μαλλιά. Επιπλέον, θεωρεί πως οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες τραβούν όλη την υγρασία από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να φριζάρουν ή να σπάνε. Προτείνει την αντικατάστασή τους με μεταξωτές που διατηρούν τα μαλλιά πιο απαλά.

5. Προστασία πριν από κάθε βούρτσισμα

Η hairstylist Carolyn Aronson, αναφέρει πως είναι απαραίτητο να προστατεύεις τα μαλλιά σου πριν από κάθε βούρτσισμα χρησιμοποιώντας ένα leave-in προϊόν. Έτσι δεν θα μπλέκονται/σπάνε.

6. Προσοχή στα σαμπουάν

Σύμφωνα με τον hairstylist Joseph Maine, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα απλό σαμπουάν που να μην περιέχει συστατικά όπως θείο ή σιλικόνη. Τα συστατικά αυτά βαραίνουν τα μαλλιά, θαμπώνουν το χρώμα τους και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και τριχόπτωση.


featured image: Harper's Bazaar
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.