Γυναίκες που αποτελούν το σήμερα και το αύριο. Role models που έχουν κάνει τη διαφορά παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο, πολεμώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κλιματική αλλαγή, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη ή την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Γυναίκες που ζωγραφίζουν τον πίνακα μιας κοινωνίας όπου βασιλεύουν η αγάπη και η ελπίδα.

Ναι, όλα αυτά και πολλά περισσότερα συνδέονται στενά με τις αυτοβιογραφίες γυναικών από όλο τον κόσμο. Πρότυπα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία και σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι στον κόσμο.

Παρακάτω μπορείς να ανακαλύψεις κάποιες από αυτές.

No One Is Too Small To Make A Difference – Greta Thunberg

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι, από το να μιλήσουμε για το βιβλίο No One Is Too Small To Make A Difference της Greta Thunberg. To συγκεκριμένο βιβλίο δημοσιεύθηκε στις 30 Μάϊου 2019 και αποτελείται από μια συλλογή ομιλιών της νεαρής ακτιβίστριας για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Η Greta Thunberg, χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια τρανή απόδειξη του ότι κανείς δεν είναι πολύ νέος ή πολύ μικρός για να κάνει τη μεγάλη διαφορά. «Η ζωή μας είναι στα χέρια σας» τονίζει η Greta, κι εμείς δεν έχουμε παρά να εμπνευστούμε από τα λόγια και τις πράξεις της.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg)

I Am Malala – Malala Yousafai  

Το βιβλίο I Am Malala: The Story of the Girl Who Stand Up for Education and was Shot of the Taliban, είναι μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία της Malala Yousafzai, που γράφτηκε από κοινού με την Christina Lamb. Δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου 2013 και περιγράφει την πρώιμη ζωή της Malala, τις εμπειρίες του πατέρα της στον κόσμο του ακτιβισμού, την άνοδο και την πτώση των Taliban στην κοιλάδα Swat και την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον της όταν ήταν 15 ετών, μετά τις ακτιβιστικές δράσεις της για τη γυναικεία εκπαίδευση.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Malala (@malala)

She’s Not There – Jennifer Finney Boylan

Αν αναζητάς μια αυτοβιογραφία εμπνευσμένη από την κοινότητα LGBTQ+, τότε το βιβλίο She’s Not There: A Life in Two Genders, της Jennifer Finney Boylan, είναι ό,τι αναζητάς. Το βιβλίο ακολουθεί το ταξίδι ενός άνδρα με το όνομα James, και την προσπάθειά του να βρει τον πραγματικό του εαυτό στη γυναίκα με το όνομα Jenny. Το αυτοβιογραφικό βιβλίο She’s Not There, είναι η ιστορία ενός ατόμου που αλλάζει φύλο, η ιστορία ενός ατόμου που φέρει και τελικά αποκαλύπτει ένα περίπλοκο μυστικό. Η Jennifer Finney Boylan, γίνεται αστεία και βαθιά συγκινητική, εξερευνά την αξιοσημείωτη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, εξετάζει τις μεταβαλλόμενες φιλίες και υπογραμμίζει τη λυτρωτική δύναμη της οικογένειας.

Becoming – Michelle Obama

Η Michelle Obama είναι η απόλυτη έμπνευση από κάθε άποψη. Φυσικά, η συναρπαστική αυτοβιογραφία της δεν αποτελεί εξαίρεση. Το βιβλίο Becoming επικεντρώνεται στις ρίζες και τα παιδικά της χρόνια, και ακολουθεί το προσωπικό της ταξίδι που τελικά την οδηγεί στον Λευκό Οίκο. Η Michelle Obama χρησιμοποιεί τα απομνημονεύματά της ως ευκαιρία για να μιλήσει για τη δική της ιστορία, μια ιστορία που επικεντρώνεται στην αναζήτηση της φωνής της, τον χρόνο της ως πρώτη κυρία της Αμερικής, την εκστρατεία της για την υγεία και τις εμπειρίες της ως μητέρα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama)

Educated – Tara Westover

Το βιβλίο Educated είναι μια αυτοβιογραφία της Tara Westover. Η Westover αφηγείται τη ζωή της με Μορμόνους γονείς, την ιστορία της απόδρασης από τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση και το ταξίδι της αυτοεκπαίδευσης. Όταν το διαβάζεις, είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι τα γεγονότα που αφηγείται η συγγραφέας δεν αποτελούν παρά μια ρεαλιστική αφήγηση. Η ιστορία της ζωής της είναι μια πραγματική απόδειξη της δύναμης της εκπαίδευσης για τη διεύρυνση του κόσμου μας.

 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BookThinkers (@bookthinkers)

My story – Rosa Parks 

«Οι άνθρωποι λένε ότι δεν έδωσα τη θέση μου επειδή ήμουν κουρασμένη. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν ήμουν κουρασμένη σωματικά… Όχι, είχα απλά κουραστεί να υποχωρώ». Με αυτά τα λόγια στολίζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο My story, η Rosa Parks, μια γυναίκα που αντιστάθηκε στον διαχωρισμό και τις διακρίσεις και αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της σε έναν λευκό άνδρα στο λεωφορείο. Μια γυναίκα που έγραψε ιστορία, μια γυναίκα που πάλεψε ενάντια στην αδικία και πυροδότησε το Κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DJ Brockie (@djbrockie)