Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Μπορεί να σου έχει συμβεί λοιπόν. Μία φίλη να σου προτείνει ένα προϊόν που σε εκείνη λειτούργησε super αποτελεσματικά αλλά αλλά σε εσένα αποδείχθηκε καταστροφικό. Κοκκινίλες, ερεθισμοί, φαγούρα, τσούξιμο, ξεφλούδισμα και άλλα.

Υπάρχουν μερικά συστατικά προϊόντων που είναι καλύτερο να αποφεύγεις πριν να πάρεις το μάθημά σου με μία δυσάρεστη εμπειρία.

1. Αρώματα

Αρκετά προϊόντα περιποίησης προσώπου περιέχουν αρώματα ώστε να καλύψουν άλλα αρώματα, λιγότερο ελκυστικά κι ευχάριστα. Επειδή όμως κι ένα φυσικό άρωμα θα μπορούσε να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα γι’ αυτό πρόσεξε περισσότερο για την ένδειξη “περιέχει αρώματα” στην περιγραφή των συστατικών του.

2. Αιθέρια Έλαια

Μερικά συστατικά ορισμένων αιθέριων ελαίων, όπως αυτά του περγαμόντου, μετατρέπονται σε χημικά και ένζυμα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φωτό αντίδραση και φωτοευαισθησία.

Το έλαιο από τσάι, μέντα, εσπεριδοειδή και λεβάντα πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά ή να αποφεύγονται εντελώς. Το tea tree oil μπορεί να είναι ασφαλές για το δέρμα σε αραιωμένες δόσεις και ιδανικό για ακνεϊκά δέρματα, αλλά πολλά προϊόντα ακμής που περιέχουν ποσότητες ελαίου τσαγιού που μπορεί να οδηγήσoυν σε ξηρότητα και ερεθισμό.

3. Δυνατά απολεπιστικά συστατικά

Σίγουρα θα το έχεις δοκιμάσει. Το ευαίσθητο δέρμα ερεθίζεται εύκολα. Επειδή η απολέπιση της επιδερμίδας σου κι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι σημαντική δοκίμασε με πιο ήπια καθαριστικά. Απόφυγε scrubs με σκληρούς κόκκους ζάχαρης, καφέ ή κουκουτσιών και αλλά και χημικά απολεπιστικά, όπως τα οξέα. Το γαλακτικό οξύ είναι μια καλή επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα γιατί δεν διεισδύει τόσο βαθιά όσο άλλα οξέα. Αναζήτησέ το.

4. Αλκοόλ

Τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα σου και να και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ανανεώνεται. Κάνε διπλό διπλό έλεγχο ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιήσεις για τη φροντίδα του δέρματος σου δεν περιέχουν αλκοόλ ή παράγωγά του.