Έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί το άρωμα σου διαρκεί το πολύ δυο ώρες πριν αρχίσει να εξατμίζεται εντελώς; Δυστυχώς ίσως η απάντηση βρίσκεται ακριβώς στον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιείς.

Τα σημεία που το ψεκάζουμε αλλά και η στιγμή που βάζουμε άρωμα είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του. Συγκεντρώσαμε τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη για να μυρίζεις υπέροχα όλη την ημέρα.

Τρίβεις τους καρπούς σου

Το πιο συνηθισμένο λάθος που πολλές από εμάς κάνουμε είναι να τρίβουμε τους καρπούς μας μεταξύ τους νομίζοντας ότι έτσι το άρωμα θα διαρκέσει περισσότερο. Αντιθέτως, η τριβή που δημιουργείται υπερθερμάνει την περιοχή, με αποτέλεσμα η μυρωδιά να εξατμίζεται πιο εύκολα. Για να διασφαλίσεις ότι το άρωμα σου θα μείνει όσο το δυνατό περισσότερο, προτίμησε να το ψεκάζεις στα σημεία σφυγμού όπως πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των καρπών και του αγκώνα αλλά και πίσω από τα γόνατα.

Το εφαρμόζεις σε μη ενυδατωμένο δέρμα

Το να τοποθετείς το άρωμα σου απευθείας πάνω στο δέρμα δεν είναι και η καλύτερη πρακτική. Ένα ενυδατωμένο δέρμα είναι η ιδανική βάση για να απορροφήσει στο 100% την αγαπημένη σου μυρωδιά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς είτε την ενυδατική κρέμα του αρώματος σου ή οποιαδήποτε lotion χωρίς άρωμα.

Να διατηρήσεις το αρωμά σου savoirville (Custom)
Pexels.com@didsss

Αποθηκεύεις λάθος το άρωμα σου

Η ζέστη, το φως και η υγρασία μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητα και την ένταση του αρώματος σου. Αντ’ αυτού δοκίμασε να αποθηκεύσεις τα μπουκάλια των αρωμάτων σου σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, μακριά από τα παράθυρα και το ηλιακό φως. EXTRA HACK: Το άρωμα διαρκεί περισσότερο όταν εφαρμόζεται σε νωπό δέρμα. Έτσι, για να κλειδώσεις τη μυρωδιά τρίψε λίγη ενυδατική κρέμα στα σημεία σφυγμού σου πριν την εφαρμογή.

Το παίρνεις παντού μαζί σου

Αν θέλεις να φρεσκάρεις το άρωμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας το να το μεταφέρεις μέσα στην τσάντα σου δεν είναι το ιδανικό. Οι θερμοκρασίες που δημιουργούνται αλλά και οι συνεχείς ανακινήσεις του θα εκθέσουν το άρωμα σε περίσσιο αέρα που θα αλλοιώσει το άρωμα σε βάθος χρόνου.

Αγοράζεις τα περισσότερα ml

Tο να αγοράζεις τη μεγαλύτερη συσκευασία δεν είναι πάντα ότι καλύτερο για την ποιότητα του. Αφενός γιατί μπορεί να φοράς κάθε μέρα το ίδιο άρωμα άρα μέχρι να φτάσεις στο τέλος του θα έχει μεσολαβήσει αρκετός καιρός ώστε να το έχει ελαφρώς αλλοιώσει. Αφετέρου όσο το χρησιμοποιείς τα σωματίδια του αέρα βρίσκουν χώρο στον κενό χώρο στο μπουκάλι και τροποποιούν τη μυρωδιά. Με τα μικρότερα μεγέθη θα αποφύγεις τα παραπάνω.

featured photo: Pexels.com@valeriya