Τα πιο όμορφα διακοσμημένα σαλόνια κάνουν την ανακαίνιση να φαίνεται εύκολη υπόθεση. Συνήθως τα έπιπλα φαίνονται τοποθετημένα με την απόλυτη ισορροπία σε έναν χώρο. Η τέχνη και τα χρώματα κάνουν τους τοίχους να φαίνονται είτε minimal και απλοί είτε cozy με bohemian στοιχεία. Και μετά λεπτομέρειες όπως βιβλία ή φυτά δίνουν αυτό το Pinterest-ish κάτι σε έναν χώρο.

Αν παρόλα αυτά, χρειάζεσαι λίγη παραπάνω έμπνευση για να φτιάξεις το δικό σου χώρο, κάνε scroll παρακάτω για να πάρεις ιδέες.

Συγκεντρώσαμε πέντε σαλόνια τα οποία μπορείς να αντιγράψεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σου και την αισθητική σου.

Για εσένα που αγαπάς το χρώμα

Αυτό το σαλόνι αποδεικνύει πως λίγο χρώμα μπορεί να αναβαθμίσει έναν χώρο. Οι πλούσιες αποχρώσεις του copper σε συνδυασμό με τους off-white τοίχους επιτρέπουν στο έντονο μπλε να κλέψει την προσοχή.

Για εσένα που εκτιμάς την τάξη χωρίς προσπάθεια

Αν το σαλόνι σου είναι φωτεινό, μην αφήσεις αυτό το δυνατό σημείο του ανεκμετάλλευτο. Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, το ξύλο, τα pastels αφήνουν το φυσικό φως να δώσει στο σαλόνι την απαραίτητη ζεστασιά.

Για εσένα που θα έδινες ευκαιρία σε ένα πολύχρωμο wallpaper

Αν έχεις στο μυαλό σου ήδη το να καλύψεις τους τοίχους του σαλονιού σου με ταπετσαρία, ορίστε η έμπνευση που έψαχνες. Μπορείς να επιλέξεις patterns ή εφέ ξύλου ή τούβλου.

Για εσένα που σου αρέσουν τα παραδοσιακά στοιχεία

Ο συνδυασμός σύγχρονων και παραδοσιακών στοιχείων σε έναν χώρο, είναι και αυτός που μπορεί να τον απογειώσει. Όπως βλέπεις, η κλασική αισθητική και τα ξύλινα πατώματα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την επικράτηση του Minimal.

Για εσένα που θες να είσαι 100% σύγχρονη

Προφανώς και αν η αισθητική σου προστάζει minimal επιλογές και αποτελέσματα, μπορείς να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Δώσε βάση σε καθαρές επιφάνειες και γραμμές, ξύλινες υφές και minimal λεπτομέρειες. Παίξει με χρώματα και υφές δίνοντας ένα απλό εφέ, που κρύβει αρκετό βάθος πίσω του.

images: MyDomaine