Το να ζεις το 2019 συνεπάγεται μεταξύ άλλων το γεγονός πως αντιλαμβάνεσαι τις προβληματικές πλευρές πραγμάτων που λάτρευες παλιότερα. Σειρές, μουσική και celebrities παλιότερων ετών ενδεχομένως μας προσφέρουν την ίδια ευχαρίστηση, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που μπορεί να εκνευρίζουν κάποιους, ίσως και πολλούς.

Πριν μπεις σε διαδικασία ακύρωσης όλων εκείνων των στοιχείων της pop κουλτούρας που έχεις αγαπήσει, κάνε ένα βήμα πίσω και εντόπισε απλά τα στοιχεία εκείνα που τα καθιστούν κάπως προβληματικά στις μέρες μας. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να τα αγαπάς ή να τους επιτρέπεις να χρωματίζουν το παρελθόν σου. Μπορείς απλά να θεωρήσεις πως δημιουργήθηκαν σε εποχές που δεν άνθιζε το ανάλογο awareness για ευαίσθητα και μη ζητήματα που σήμερα αναγνωρίζουμε και παλεύουμε με υπερηφάνεια να διορθώσουμε.

Τα Φιλαράκια

Τα 5 μεγαλυτερα ψεματα που μου εχουν πει τα «Φιλαρακια»

Η κουβέντα για τα Φιλαράκια είναι λεπτή και αν δε σηκώνεις και πολλά πολλά για αυτά, είμαστε μαζί σου. Σίγουρα αποτελούν μια σειρά-οδηγό ζωής, μιας και τα περισσότερα ζητήματα που μας σύστησαν, τα έχουμε αντιμετωπίσει ήδη στην ενήλικη ζωή μεγαλώνοντας. Ωστόσο, μπορούμε να δεχτούμε πως κάποια επεισόδια έχουν σκουριάσει με τον καιρό;

Από τα αραιά ομοφοβικά αστεία μέχρι το δούλεμα στη Μόνικα για τα παραπανίσια κιλά της όταν ήταν μικρή, καταλαβαίνουμε πως στο σήμερα τα Φιλαράκια θα είχαν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Η λίστα με τις προβληματικές ατάκες της σειράς είναι μεγάλη, αλλά δεν σκοπεύουμε να μειώσουμε την αγάπη μας γι’αυτή.

Sex and the City

Από πρωταγωνίστρια του Sex and the City, υποψήφια Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
franceculture.fr

Διευκρίνιση: Κάποιες φορές

Οι θετικές επιδράσεις του Sex and the City είναι περισσότερες από τις αρνητικές. Στην τελική, αποτελεί μια από τις πρώτες σειρές που έβαλαν στο τραπέζι κοινωνικά ζητήματα που παλιότερα θεωρούνταν ταμπού.

Δε μπορούμε όμως να αρνηθούμε πως διάφοροι χαρακτήρες της σειράς -συνήθως η Carrie- προκαλούν cringe σε όποιον τους παρακολουθεί σήμερα. Ευτυχώς, υπάρχει ένας Instagram λογαριασμός που απαντάει σωστά στις πιο ξεπερασμένες ατάκες της σειράς.

Τα αστεία για το ψυχολογικό meldown της Britney

mirror.co.uk

Θυμάσαι πως το μακρινό 2007 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τη Britney. Αντιμετώπιζε διάφορα ψυχικά ζητήματα και η κατάρρευσή της δεν έμεινε και τόσο ιδιωτική. Όσο η Brit ανάρρωνε, τα αστεία για την κατάστασή της ήταν άπειρα. Ειπώθηκαν διάφορα περί εριστικής συμπεριφοράς και “σχετικής” κατάρρευσης.

Ευτυχώς το pop είδωλο των νιάτων μας ξεπέρασε τις δυσκολίες του. Η αλήθεια είναι όμως πως αν σήμερα συνέβαιναν αντίστοιχα περιστατικά οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ πιο σωστές. Το ζήτημα θα αντιμετωπιζόταν με τη λεπτότητα που του αρμόζει και το κορίτσι-Britney θα έπαιρνε τον σεβασμό που του άξιζε.

Το Ημερολόγιο της Bridget Jones

The Economist

Αν πιστεύεις πως θα ρίξουμε το Ημερολόγιο της Bridget Jones στη λάσπη, κάνεις μεγάλο λάθος. Συνεχίζει να είναι ένα μικρό αριστούργημα. Το ίδιο και ο Colin Firth βεβαίως.

Το μόνο πράγμα που κρατάμε, αν θες, στη Bridget, είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος των ταινιών νιώθει αποτυχημένη. Γιατί; Λόγω των κιλών της και του ότι είναι single. Στο μεταξύ έχει τόσα άλλα πράγματα να χαίρεται και είναι μόλις 32.

Στο σύνολό τους, οι ρομαντικές κομεντί σήμερα είναι αρκετά πιο αισιόδοξες, κοιτάζοντας τα ζητήματα της Bridget μάλλον με… απορία.

Το fashion show της Victoria’s Secret

kiss925.com

Είναι περίεργο το γεγονός ότι το τελευταίο show της Victoria’s Secret ήταν το 2018, ειδικά αν σκεφτείς τη δύναμη που έχει το στη βιομηχανία της μόδας. Για να μην αναφέρουμε και τις καριέρες που έχουν χτιστεί πάνω σε αυτό -βλ. Heidi Klum, Tyra Banks και Adriana Lima.

Το 2019 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για το brand: ο CEO, Ed Razek, έκανε κάποια σχόλια που ήταν περισσότερο φοβικά απέναντι στην gay και trans κοινότητα. Επίσης, μοντέλα που συνεργάζονταν παλιότερα με το brand, όπως οι Karlie Kloss και Kate Upton, μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες αυτής της συνεργασίας και άσκησαν κριτική για τη δύναμή του σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρότυπα ομορφιάς.

Παρόλο που η συνεργασία με τη Valentina Sampaio είναι ένα δυναμικό βήμα beauty εκσυγχρονισμού για τη VS, πραγματικά απορούμε για το αν θα ξαναδούμε show του brand στο άμεσο μέλλον.

Το Notebook

Γιατί το "The Notebook" έχει διαφορετικό τέλος στο Netflix;

Ναι, το  The Notebook έχει ένα εξαιρετικό τέλος, αλλά η υπόθεση της ταινίας μπερδεύει. Τουλάχιστον.

Για να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους, ο Noah είναι κάτι σαν τον προσωπικό stalker της Allie, μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν. Όταν οι δρόμοι τους χωρίζουν στα μισά της ταινίας, εκείνος τις γράφει άπειρα γράμματα σε σημείο επίσης θυμίζει συμπεριφορά stalker.

ΟΚ, καταλήγουν μαζί, ωστόσο το να βλέπουμε έναν τόσο… επίμονο άντρα με προφανείς εμμονικές συμπεριφορές, να παίρνει αυτό που θέλει, είναι σαν να κάνουμε το stalking να θεωρείται φυσιολογικό. Παρόλα αυτά, είναι μια ταινία που έκανε την καρδούλα μας να χτυπήσει. Δεν το αρνούμαστε.

Featured image: Time