6 πράγματα που θα καταλάβεις αν είσαι φοιτήτρια και μένεις στο πατρικό σου

Νομίζω πως μόνο από τον τίτλο, έχει ήδη σχηματιστεί στο πρόσωπο σου το βλέμμα της συμπόνιας και της κατανόησης. Αν, λοιπόν, ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία των φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη τους και μένουν στο πατρικό σου, τότε δε μένει παρά να διαβάσεις παρακάτω τα δικά μου βιώματα που πιθανότατα είναι και δικά σου!
  1. Ενημερώνεις για το πού πας και τι ώρα θα γυρίσεις

Είμαι σίγουρη, πως όταν ξεκινούσες τη φοιτητική σου ζωή, έτρεφες την ελπίδα ότι θα σταματήσει ο κλασικός έλεγχος του πού πας και τι ώρα θα είσαι πίσω. Έλα όμως που από τη στιγμή που μένεις μαζί με τους γονείς σου, για αυτούς είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. Και όταν τους εξηγείς πως πια είσαι ενήλικη και δε χρειάζεται να δίνεις αναφορά για τα πάντα η απάντηση είναι δεδομένη: «Για μένα είτε είσαι 18 είτε 28 είτε 38, θα είσαι πάντοτε το κοριτσάκι μου!».

  1. Δεν υπάρχει κάποιο δωμάτιο που να είσαι μόνη σου

Είτε έχεις το δικό σου δωμάτιο είτε το μοιράζεσαι με κάποιο από το αδέρφια σου, είναι το ίδιο και το αυτό! Και στις δύο περιπτώσεις, θα μπει η μαμά μέσα για να αφήσει τα ρούχα, η γιαγιά για να σε ρωτήσει αν έφαγες, ο μπαμπάς για να τσεκάρει αν κοιμάσαι και ο αδερφός ή η αδερφή σου για να σου σπάσουν τα νεύρα… «We are family», σου λέει μετά!

  1. Αναγκάζεσαι να τρως τα φαγητά που δε σου αρέσουν

Ξέρω πως μπορεί να βρεθούν διάφοροι εδώ που να πουν πως σαν το μαμαδίστικο φαγητό δεν έχει αλλά ρωτήστε και εμάς, βρε παιδιά, που είναι πάντα και μόνο αυτή η επιλογή μας. Το χειρότερο είναι πως αν επιλέξεις να φας έξω ή να κάνεις ένα αβγό, θα πέσει θρήνος στο σπίτι και η μάνα σου θα μπει σε βαρύ υπαρξιακό προβληματισμό. Επομένως, δεν έχεις άλλη επιλογή… φακές και φασόλια μια ζωή!

  1. Δε μπορείς να βάλεις τη μουσική δυνατά

Εσύ μπορεί να χώρισες, να βρήκες νέο γκόμενο, να τσακώθηκες με την κολλητή σου ή απλώς να έχεις τα κέφια σου και να θες να βάλεις τη μουσική στη διαπασών. Έλα όμως, που αυτή σου η κίνηση μπορεί να σημάνει τον «πόλεμο» στο σπίτι. Κάποιος θα θέλει να δει τηλεόραση, κάποιος άλλος θα διαβάζει και ένας άλλος θα κοιμάται. Όπως και να’ χει, το αποτέλεσμα είναι πως εσύ δε μπορείς να ικανοποιήσεις και τόσο ελεύθερα αυτή σου την ανάγκη.

  1. Δεν παίζει τον ενδεχόμενο να κοιμηθείς σπίτι σου με τον σύντροφο σου

Δε νομίζω πως καμία από εμάς ψήνεται και πολύ να περάσει το αγόρι της από συνέντευξη για γαμπρός, ερχόμενος στο σπίτι να κοιμηθεί. Τον συμπαθούν, δεν τον συμπαθούν οι δικοί σου, άπαξ και τον φέρεις σπίτι σου σημαίνει πως τα πράγματα στο μυαλό τους, τουλάχιστον, είναι πιο σοβαρά. Αν, λοιπόν, δεν είσαι σε φάση για κάτι τέτοιο καλύτερα να το αποφύγεις. Εξάλλου ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;;

  1. Πρέπει να κάνεις δουλειές

Φυσικά και αν έμενες μόνη σου θα καθάριζες, θα σκούπιζες ή θα σιδέρωνες, αλλά όλα αυτά ακολουθώντας το δικό σου προσωπικό πρόγραμμα. Τώρα είσαι αναγκασμένη να μαζεύεις κάθε μέρα το δωμάτιο σου, να απλώνεις τα τριπλάσια ρούχα, να σιδερώνεις άλλα τόσα και τα Σαββατοκύριακα να κάνεις και έναν γενικό καθαρισμό. Γιατί πρέπει να βοηθήσεις.

Για να μην είμαστε και αχάριστες, όμως, το να μένεις στο πατρικό σου έχει και τα θετικά του. Ζεις σπουδαίες οικογενειακές στιγμές, λαμβάνεις και δίνεις καθημερινά αγάπη και φυσικά νιώθεις τη σιγουριά και τη ζεστασιά του σπιτιού σου!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.