Αυτά τα κορίτσια που υποφέρουν τα πάνδεινα, τις πωλήτριες, τα αγαπάμε λίγο παραπάνω. Είναι αυτές που πρέπει να είναι ευγενικές στις 8:45 το βράδυ που αποφασίσαμε να μπούμε στο κατάστημα. Αυτές που όλη την υπόλοιπη ημέρα ανέχτηκαν με χαμόγελο και ευγένεια την ειρωνεία και την αγένεια του καθενός. Αυτές που πρέπει να ξέρουν που είναι το κάθετί, χωρίς καν να το σκεφτούν. Ε ναι λοιπόν, υπάρχουν πράγματα που τους ενοχλούν. Γιατί είναι άνθρωποι. Και γιατί φυσικά δε ζητάνε τίποτα παραπάνω από το ευγενικό σου χαμόγελο για να συνεχίσουν την ημέρα τους.

”Θα σου δώσω μισό λεπτό τη μαμά μου να σου εξηγήσει” Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και εσύ ξέρεις πως σε ένα μαγαζί που έχει εκατοντάδες ρούχα και παπούτσια, αυτό είναι δύσκολο. Ειδικά όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει η πωλήτρια να επιλέξει ανάμεσα στην μπορντοροδοκόκκινη και τη ροδοκόκκινη απόχρωση.

”Θα ήθελα να το επιστρέψω” Όταν κάποιος προσπαθεί να επιστρέψει κάτι που είναι σκισμένο ή λερωμένο και λέει ότι απλώς το πήρε σε λάθος νούμερο τότε κάτι βρωμάει. Η αγαπημένη μας κοπέλα βέβαια πρέπει να είναι εκεί και με ευγένεια να εξηγήσει στον καθένα πως αυτό δεν το επιτρέπει η πολιτική του καταστήματος. Σόρρυ ε.

Τα δοκιμαστήρια-χάος Όταν αφήνεις όλα τα ρούχα που δοκίμασες σε μια στοίβα στο πάτωμα, τότε η κοπέλα που δουλεύει στο μαγαζί θα έχει σίγουρα περισσότερη δουλειά. Θα ήταν πολύ ευγενικό αν όλοι προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον άλλον, έτσι και αλλίως κανείς δε μας ζήτησε να επιστρέψουμε τα ρούχα στη θέση τους. Μόνο λίγο πιο συμμαζεμένα ρε κορίτσια.

”Ε, βασικά θα πάρω αυτό που είναι κάτω κάτω” Φυσικά και να το πάρεις. Καλό θα ήταν βέβαια να μη ρίξεις όλη τη στοίβα με τα ρούχα από πάνω. Μη μας πεις ότι είναι η δουλειά τους να τα συμμαζέψουν, γιατί εμείς θα σου πούμε πως η ευγένεια τις περισσότερες φορές σκλαβώνει.

”Το θέλω σε small” Αυτή είναι μια περίεργη ιστορία. Υπάρχουν κοπέλες που αρνούνται να πάρουν μεγαλύτερα νούμερα και αυτό δεν είναι οκ. Ο.Κ. είναι να αγαπάς το σώμα σου και να μη το ζορίζεις. Ο.Κ. είναι να αγαπάς τις καμπύλες σου γιατί αυτές σε κάνουν ξεχωριστή και γιατί όσοι σε αγαπούν σε θέλουν με αυτές.

Οι εκπτώσεις Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Γυναίκες είμαστε, ξέρουμε.

via GIPHY