Ποιος δε θέλει να ξυπνάει χαρούμενος τη Δευτέρα για να πάει στη δουλειά και να διεκπεραιώσει με καλή διάθεση όλες τις υποχρεώσεις που έχει μέσα στη βδομάδα; Κανείς! Για το λόγο αυτό πρέπει να διαβάσεις την παρακάτω λίστα με αυτά που μπορείς να κάνεις τις Κυριακές, για να είναι η εβδομάδα σου, πολύ πιο παραγωγική και χαρούμενη!

Ρίξε μια ματιά στο ημερολόγιό σου

Τσέκαρε όλα τα meeting, τις πληρωμές των χρεών και τα ραντεβού που έχεις για τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να τα βάλεις σε μια τάξη στο μυαλό σου, να θέσεις προτεραιότητες και να σημειώσεις όσα έχεις ξεχάσει, για να μη σε βρει η καινούρια εβδομάδα απροετοίμαστη.

Προετοίμασε τα γεύματα σου

 Ψάξε στο διαδίκτυο εύκολα, νόστιμα και γρήγορα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις και ετοίμασε τα από την Κυριακή το βράδυ. Έτσι, δε θα χρειαστεί να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα και θα μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το χρόνο για να ξεκουραστείς, να πας σινεμά, να πας στο μάθημα acro yoga, να πιεις ένα κρασί με τις φίλες σου ή ότι άλλο θες εσύ!

Συμμάζεψε το χώρο σου

Είτε είσαι υστερική με την καθαριότητα, είτε όχι, το σπίτι σου πρέπει να βρίσκεται σε μια τάξη. Την Κυριακή το πρωί, λοιπόν, που θα ξυπνήσεις και αφού πιεις τον καφέ σου, ξεκίνα να βάζεις σε μια τάξη το σπίτι σου. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις γενική καθαριότητα και να πέσεις ξεθεωμένη στον καναπέ αμέσως μετά, απλά να συγυρίσεις τα πεταμένα ρούχα, να πλύνεις τα πιάτα και να μαζέψεις τις τρίχες από το μπάνιο και το χολ, που πέφτουν συνεχώς από το κεφάλι σου( #beentheredonethat ). Όταν τελειώσεις, ρίξε μια ματιά στη ντουλάπα σου και σημείωσε στην ατζέντα ορισμένα συνολάκια που θα μπορούσες να φορέσεις τις επόμενες ημέρες, για να μην τρέχεις πανικόβλητη τα πρωινά.

Κάνε μια λίστα για τη Δευτέρα

Ύστερα από τις κραιπάλες και τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου, δεν έχεις και πολύ  μυαλό να σκεφτείς καθαρά τη Δευτέρα το πρωί. Γι’ αυτό, μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσεις την επόμενη μέρα. Από τα e-mails που πρέπει να στείλεις, μέχρι τα ρούχα που πρέπει να πας στο καθαριστήριο.

Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί

Όταν είναι γεμάτη η Κυριακή σου, η Δευτέρα φαίνεται πάντα πιο εύκολη. Για το λόγο αυτό, μπορείς να περάσεις το βράδυ της Κυριακής σε μια ωραία συναυλία που ήθελες να δεις οπωσδήποτε, να πας σινεμά με το φίλο σου ή για φαγητό με τις κολλητές σου. Ότι κι αν είναι αυτό που προτιμάς, φρόντισε να το κάνεις και θα δεις σίγουρα τη διαφορά την επόμενη μέρα.

Πήγαινε για ύπνο νωρίς

Μη γελάς. Το εννοώ. Ξέρω ότι ο ύπνος δεν πρόκειται να σε πάρει αμέσως, ειδικά αν ξενύχτησες το Σάββατο. Μπορείς, όμως, να ξαπλώσεις νωρίς και να διαβάσεις το βιβλίο σου. Άμα πιεις και ένα ποτήρι ζεστό γάλα πιο πριν, θα δεις ότι ο Μορφέας θα σε πάρει στην αγκαλιά του πιο σύντομα από ότι περίμενες.