Ο γυναικείος οργασμός συνοδεύεται από μύθους, θολές αλήθειες, κάτι μισόλογα περί δυσκολίας και αρκετά sex toys. Πράγματι, υπάρχει μια μερίδα γυναικών που δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Ενώ άλλες δηλώνουν πως δεν είναι καν αυτός ο στόχος τους, ούτε είναι απαραίτητος για να πουν ότι απόλαυσαν τη σεξουαλική επαφή. Όπως και να έχει, σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να διευκολύνουν το γυναικείο climax.

Σύμφωνα με τη  Chantelle Otten και όσα είπε στο ELLE:

“Ο οργασμός εξαρτάται από διάφορα πράγματα: τη σεξουαλική διέγερση, το να νιώθεις βολικά με τον εαυτό σου, συγκεκριμένες ιδέες για τους άντρες και τις γυναίκες, καθώς και το attitude σου απέναντι στο σεξ. Το άγχος και η ανησυχία μπορούν πραγματικά να εμποδίσουν τον οργασμό.”

Εμείς συγκεντρώσαμε τα έξι πράγματα που δεν ήξερες για τον γυναικείο οργασμό, για να μάθεις (και να μάθουμε) τη γυναικεία σεξουαλικότητα λίγο καλύτερα. 

1| Ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο

Σε πολλούς ανθρώπους, οι οργασμοί βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο σύμφωνα με την Otten. Το σεξ προκαλεί την έκκριση πολλών feel-good ορμονών στον εγκέφαλο. Ξεκινώντας από την ωκυτοκίνη, τη φαινυλαιθυλαμίνη και τις ενδορφίνες. Σύμφωνα με μια έρευνα στο University of Munster, 60% όσων υποφέρουν από ημικρανίες, βίωσαν μέτρια ως απόλυτη ανακούφιση από την ημικρανία αφού έκαναν σεξ.

Συμπέρασμα: Θες να φρενάρεις λίγο με τα Panadol; Κάνε σεξ.

2| Κάποιες φορές ο οργασμός συνοδεύεται από κάπως περίεργες παρενέργειες

“Μερικές γυναίκες έχουν ενδιαφέροντα συμπτώματα όταν έρχονται σε οργασμό. Πόνους στα πόδια, γέλιο ή φτέρνισμα”, λέει η Otten.

Γείτσες.

3| Έχει τα ίδια effects με το αλκοόλ, τη σοκολάτα και τον καφέ

Όταν ένας άνθρωπος έρχεται σε οργασμό, ο εγκέφαλος γεμίζει με ντοπαμίνη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν πίνουμε καφέ, αλκοόλ ή τρώμε σοκολάτα. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που μας βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε ανταμοιβές και να κάνουμε όσα χρειάζεται για να τις επιτύχουμε.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις αγχωμένη για το μεγάλο πάρτυ της εταιρείας ή για τα deadlines σου, αντί να ανοίξεις το μπουκάλι με την τεκίλα, δοκίμασε αυτό: Χάρισε στον εαυτό σου έναν οργασμό.

4| Ένα μεγάλο κομμάτι του εξαρτάται από το πόση αυτοπεποίθηση νιώθεις για το αιδοίο σου

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι το πώς νιώθεις για τα γεννητικά σου όργανα έχει άμεση σχέση με την ποιότητα των οργασμών σου. Η Otten δηλώνει πως δεν υπάρχει το “τέλειο αιδοίο”. Από τη στιγμή που δεν πονάς ή δεν έχεις ιατρικής φύσης θέματα εκεί κάτω, μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου νορμάλ και υγιή.

Μπορείς να αυξήσεις τους οργασμούς σου, δίνοντας πρώτα ένα boost στην αυτοπεποίθησή σου.

5| Τα προκαταρκτικά είναι το κλειδί

Για τις γυναίκες, είναι απαραίτητα τουλάχιστον 20 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας ώστε να έρθουν σε οργασμό. Οπότε το κλειδί είναι τα προκαταρκτικά.

Tip: Αν σε αγχώνει το πόση ώρα θα χρειαστεί να βρίσκεται ο ερωτικός σου παρτενέρ εκεί κάτω μέχρι να έρθεις σε οργασμό, έχε στο μυαλό σου τα 20 λεπτά. Σύμφωνα με την Otten, αυτό θα σου αλλάξει τη ζωή.

Στόχος: μια σεξουαλική ζωή χωρίς τύψεις.

6| Η κλειτορίδα σου είναι το μέρος που θα βρεις όλη την απόλαυση που χρειάζεσαι

“Η κλειτορίδα είναι το πιο πλούσιο σε νεύρα σημείο του αιδοίου. Γεγονός που την κάνει το ‘σπίτι’ της απόλαυσης”, λέει η Otten. “Για να πάρεις μια ιδέα, έχει τις διπλάσιες νευρικές απολήξεις από το πέος. Οπότε το να δώσεις λίγη αγάπη στην κλειτορίδα σου είναι πάντα μια καλή ιδέα.”

Στην τελική, self love δεν σημαίνει απαραίτητα, hygge, face masks και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


featured image: Elite Daily