Η λέξη “botox” έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της λέπτυνσης του προσώπου λόγω αδυνατίσματος και λόγω ηλικίας. Την πρώτη τη γιορτάζουμε πανηγυρικά. Η δεύτερη δημιουργείται λόγω μείωσης του κολλαγόνου στο χόριο και της ελαστίνης στην υποδερμίδα. Μπορεί να παρουσιάζεται μια λέπτυνση στην επιδερμίδα του προσώπου, αλλά αυτό συνεπάγεται και πιο έντονες ρυτίδες έκφρασης. Η πιο γνωστή θεραπεία για τη μείωση των ρυτίδων είναι φυσικά το botox.

Δεν υπάρχει μόνο ένα brand

Όταν αναφερόμαστε στο botox εννοούμε την βοτουλινική τοξίνη τύπου Α που έχει την ιδιότητα να αδρανοποιεί τους μύες που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των στατικών ρυτίδων. Βέβαια υπάρχουν πολλές μάρκες βοτουλινικής τοξίνης, όπως η Dysport, η Botox, η Xeomin, και η Jeuveau.

Δεν έχει μόνο μια λειτουργία

Το botox δεν είναι απλά κατάλληλο για την απαλοιφή των ρυτίδων. Ανακαλύφθηκε η ευεργετική ιδιότητα της βοτουλινικής τοξίνης στις ρυτίδες στο πλαίσιο της χρήσης της σε περιστατικά βλεφαροσπασμού. Στο πλαίσιο της κοσμητολογίας, οι ειδικοί το επιλέγουν για να διορθώσουν το σχήμα των φρυδιών, και επεμβαίνουν στο άνω χείλος για τη διόρθωση των χαμόγελων που φανερώνουν τα ούλα. Ακόμα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του τριξίματος των δοντιών το βράδυ, των ημικρανιών, της υπερεφίδρωσης, της παράλυσης του Bell κ.τ.λ.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά

Το botox είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται προληπτικά. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα για να το λύσεις. Αν παρατηρείς πως υπερβάλλεις με τις εκφράσεις των φρυδιών σου, μπορείς να κάνεις. Έτσι θα προλάβεις τη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο σημείο μεταξύ των φρυδιών στο μέλλον.

Όλες οι απορίες που έχεις για το botox
stylecaster.com

Γρήγορα αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα φαίνεται εντός λίγων ημερών, φτάνει στο peak του στις δύο βδομάδες και διαρκεί περίπου τρεις μήνες.

Υπάρχουν παρενέργειες

Το botox μπορεί να έχει κάποιες μικρές παρενέργειες. Αυτές περιλαμβάνουν προσωρινό πόνο, πονοκέφαλο, οίδημα και μελάνιασμα γύρω από την περιοχή που έχει γίνει η ένεση. Ενώ δεν προτείνεται να είσαι πολύ ενεργή μετά τη συνεδρία, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το να επιστρέψεις στις κανονικές σου δραστηριότητες αμέσως.

Μην κάνεις εκπτώσεις στην τιμή του botox

Σίγουρα το botox είναι μια πολύ απλή διαδικασία και οι παρενέργειες με τις οποίες είναι συνδεδεμένο δεν σε κάνουν να το διαγράψεις από τη σκέψη σου. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια ουσία που μπαίνει στον οργανισμό σου μέσω ένεσης, οπότε μην το πάρεις σαν κάτι που δεν πρέπει να προσέξεις. Να είσαι διαλλακτική με τις προσφορές στο botox.

Φυσικά πριν μπεις στη διαδικασία του botox συμβουλέψου το δερματολόγο σου.

featured image: Romper