Μία βραδιά με φίλους για ποτό μπορεί να σου ”κοστίσει” μέχρι και 1000 θερμίδες. Ακόμα κι αν προσέχεις τη διατροφή σου, δεν χρειάζεται να παραγγέλνεις συνεχώς σόδα με στυμμένο λεμόνι. Μπορείς να απολαμβάνεις ένα ποτό χωρίς τύψεις.

Ο κατάλογος με τα πιο «light» ποτά περιλαμβάνει:

1. Μαργαρίτα

168 θερμίδες

Λόγω των μίξεων που χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χρόνου, η μαργαρίτα περιλαμβάνει 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ένα λιγότερο από αυτά που συστήνει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς να καταναλώνει μία γυναίκα την ημέρα.

2. Gin tonic

 142 θερμίδες

Το tonic φτιάχνεται γενικά από σιρόπι καλαμποκιού πλούσιο σε φρουκτόζη. Ένα κουτάκι tonic περιέχει 8 κουταλάκια του γλυκού πρόσθετης ζάχαρης. Γι’ αυτό τον λόγο επίλεξε στο τζιν να προσθέσεις σόδα.

3. Κόκκινο κρασί

125 θερμίδες

Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν απολαύσουν ένα ποτήρι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη και να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές νόσους. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η ρεσβερατρόλη, μία ένωση που βρίσκεται στο δέρμα του κόκκινου σταφυλιού, μειώνει την πιθανότητα δημιουργίας φλεγμονής.

Ένα ποτήρι λευκό κρασί μπορεί να είναι μία ιδανική επιλογή αν δεν θέλεις να ξεφύγεις θερμιδικά και να απολαύσεις ένα δροσιστικό και ελαφρύ ποτό. Όσο πιο ξηρό είναι το κρασί τόσο μικρότερη και η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη. Αντίθετα, ένα πιο γλυκό κρασί μπορεί να φτάσει τις 165 θερμίδες ανά ποτήρι.

5. Ελαφριά μπύρα

 103 θερμίδες

Αν και η μπύρα θεωρείται ποτό που προκαλεί φούσκωμα στην κοιλιά, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι δεν είναι τόσο κακή όσο πιστεύεις. Οι μπύρες περιέχουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β. Επίσης, ένα ποτήρι μπύρας μπορεί να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου και σεληνίου από ένα ποτήρι κρασί. Το κακό είναι ότι μπορεί να φτάσει τις 160 θερμίδες ανά ποτήρι.

6. Βότκα – σόδα

 97 θερμίδες

Το δημοφιλέστερο των “διαιτητικών” ποτών. Είναι ένας καλός συνδυασμός καθώς σε ενυδατώνει και δεν περιέχει ζάχαρη. Επιπλέον, οι φυσαλίδες ίσως να καθυστερήσουν την κατανάλωση του, μειώνοντας τις πιθανότητες κατανάλωσης και ενός δεύτερου.

Διάβασε επίσης: Cocktail με άρωμα λεβάντας

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: unsplash.com