Πιστεύω έχεις καταλάβει ότι αυτές οι μικρές ατασθαλίες μπορούν να σε πάνε πίσω στο πρόγραμμα εξοικονόμησης σου. Το να κόψεις τον καφέ από έξω κάθε μέρα, το να φτιάχνεις φαγητό και να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, αλλά και το να κόβεις τα περιττά έξοδα του μανικιούρ, θα σου γλιτώσουν πολλά χρήματα το χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν μυστικά που θα σε κάνουν να πάρεις τα πάνω σου οικονομικά από εκεί που δεν το περιμένεις. Ποια είναι άραγε αυτά που θα σε κάνουν να σταματήσεις να κάνεις οικονομικά λάθη;

Το να νοικιάζεις μία αποθήκη

Ακούγεται δελεαστικό και ξενοφερμένο, αλλά όταν νοικιάζεις ένα μικρό σπίτι που μετά βίας  χωράνε τα πράγματά σου, τότε είναι η μόνη λύση. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι το ότι τα πράγματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσεις μελλοντικά. Γίνεται όμως αλήθεια αυτό; 

Το να νοικιάσεις έναν ακόμη χώρο δεν σε κάνει να εξοικονομείς χρήματα.

Το να νοικιάζεις αυτοκίνητο

Έχει καθίσει ποτέ να υπολογίσεις το συνολικό κόστος του χρόνου; Αν νοικιάζεις αυτοκίνητο, δεν θα σταματήσεις να πληρώνεις. Ξοδεύεις πολλά χρήματα χωρίς κανέναν λόγο. Αν θέλεις τη γνώμη μου, πάρε ένα μικρό δάνειο και πάρε ένα δικό σου αυτοκίνητο. Θα σου βγει πολύ πιο οικονομικό και θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα.

Το να ανοίγεις λογαριασμούς πιστωτικών καρτών

“Θα θέλατε να έχετε 15% εκπτώσεις στις αγορές σας, ανοίγοντας έναν λογαριασμό στην τράπεζά μας;” 

Όπως στις ταινίες θρίλερ που η κοπέλα τρέχει πίσω στο σπίτι όπου βρίσκεται ο δολοφόνος… Ξαφνικά ακούγεται μία φωνή, “Μη το κάνεις!”.

Είναι δελεαστικό, δεν λέω. Αλλά το καλύτερο θα ήταν να το απορρίψεις. Στο τέλος δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα. 

Τα έξοδα αποστολής

Όταν ψωνίζεις ηλεκτρονικά, οι περισσότεροι προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά. Ποτέ δεν θα καταφέρεις να δικαιολογήσεις γιατί συμφωνείς να τα πληρώσεις. Ακόμα κι όταν δεν μπορείς να συμπληρώσεις το ελάχιστο για δωρεάν έξοδα αποστολής, τότε ξεκίνα να βρίσκεις εκπτωτικούς κωδικούς που θα σε βοηθήσουν. 

Ένας άλλος τρόπος είναι η τηλεφωνική παραγγελία. Θα πάθεις πλάκα με το πόσα χρήματα φεύγουν σε τέτοιου είδους σχέδια.

Συνδρομές σε καλωδιακή τηλεόραση

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ήρθε η ώρα σου να τα σταματήσεις. Στο τέλος καταλήγεις να να πληρώνεις πολλά παραπάνω μέσα στον μήνα, ενώ ήδη έχεις πλατφόρμες σαν το Netflix. Αν πάλι, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την τηλεόραση, μπορείς να τα βλέπεις όλα στον τηλεόραση.

Μιας όμως που το αναφέραμε, έχεις αναλογιστεί πόσα χρήματα ξοδεύεις στην Netfix; Αν η καλωδιακή έρχονται στην ίδια τιμή με το Netflix, μήπως να αφήσεις ένα από τα δύο και να κρατήσεις έστω το ένα;

Το να αγοράζεις ρούχα στην αρχική τους τιμή

Ακόμα κι αν είναι πολλοί εκείνοι που εκμεταλλεύονται τις προσφορές στις μέρες μας, το να εγγράφεσαι με mail και sites με κουπόνια, σε βοηθάει πάρα πολύ. Έτσι, ξεκαθαρίζεις ποιες σελίδες θες και ποιες όχι, Προσπάθησε να βρεις εκπτώσεις και σύγκρινε τις τιμές με άλλα καταστήματα. 

Πηγή & featured image: popsugarmoney.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου