Ήρθε η στιγμή να απαλλαγείς από την άποψη ότι το αντηλιακό είναι ένα κατεξοχήν εποχικό προϊόν. Η εντύπωση ότι πρέπει να το κουβαλάς μαζί σου μόνο στην παραλία είναι λανθασμένη. Αν θες να εξασφαλίσεις την υγεία της επιδερμίδας σου και να αποφύγεις τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, πρέπει να βρίσκεται μονίμως μέσα στη τσάντα σου!

Η δικαιολογία σου είναι ότι ξεχνάς να πάρεις μαζί σου το αντηλιακό επειδή αλλάζεις τσάντα κάθε μέρα; Η πλατφόρμα του Douleutaras.gr  έχει να σου προτείνει 3 tips που θα σου λύσουν το πρόβλημα αυτό.

  • Βάλε σε κάθε τσάντα σου από ένα μικρό δειγματάκι αντηλιακού και άφησέ το εκεί μόνιμα.
  • Στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά που θεωρείς απαραίτητα, πρόσθεσε και το αντηλιακό σου.
  • Άσε μία συσκευασία αντηλιακού στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου!

Γιατί είναι σημαντικό να φοράς πάντα αντηλιακό και όχι μόνο το καλοκαίρι;

#1 Φαινόμενο…τρύπα του όζοντος

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου που δεν “φιλτράρεται” λόγω της τρύπας του όζοντος, δεν μας βλάπτει μόνο το καλοκαίρι. Οι βλαβερές επιπτώσεις παραμονεύουν όλο το χρόνο κάνοντας κακό στα απροστάτευτα σημεία του σώματός σου. Στο πρόσωπό σου, στον λαιμό σου, στο ντεκολτέ και στα χέρια σου. Χρειάζονται λοιπόν προστασία από τον ήλιο και το αντηλιακό είναι η ασπίδα τους!

#2 Καρκίνος του δέρματος: ο μεγαλύτερος εχθρός!

Το γνωστό σε όλους μελάνωμα έχει επικίνδυνα υψηλά ποσοστά εμφάνισης. Δεν έχει σημασία αν μία επιδερμίδα είναι πιο ανοιχτόχρωμη ή πιο σκουρόχρωμη από την άλλη. Όλοι κινδυνεύουν το ίδιο και είναι επιρρεπείς χωρίς την χρήση αντηλιακού. Γι΄ αυτό, μην ξεχνάς να βάζεις στο σώμα σου κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας αφού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης.

#3 Πρόληψη των πανάδων

Δεν αναφερόμαστε στις φακίδες. Αυτές είναι χαριτωμένες. Μιλάμε για τις πανάδες και τις καφές κηλίδες που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα του προσώπου σου. Επένδυσε σε καλλυντικά με αντηλιακή σύνθεση και ενυδατικές κρέμες CC με χρώμα για να πετύχεις την κάλυψη που θες.

#4 Καθυστέρησε τις ρυτίδες

Το αντηλιακό συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση και στην εμφάνιση ρυτίδων. Όσο το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο στον ήλιο αφυδατώνεται και χάνει την ελαστικότητά του. Βοήθησέ το λοιπόν με την σωστή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι αντί για μία παχύρρευστη κρέμα.

#5 Ομοιόμορφο μαύρισμα

Αν δυσανασχετείς κάθε φορά που τα μαγιό σου αφήνουν διαφορετικό σχέδιο, φαντάσου να μαυρίσεις με τα ρούχα σου! Χωρίς αντηλιακό, τα χέρια σου και το ντεκολτέ σου θα μαυρίσουν πιο γρήγορα από τις καλυμμένες με τα ρούχα σου επιφάνειες. Κανείς δεν αγάπησε τις διχρωμίες!

#6 Μην ξεχνάς τα χείλη σου

Όπως δεν φεύγεις από το σπίτι σου χωρίς τα γυαλιά ηλίου, έτσι και η χρήση αντηλιακού πρέπει να ενταχθεί στη ρουτίνα σου! Και δεν εννοούμε μόνο την προστασία του σώματός σου. Μέρος του προσώπου σου αποτελούν και τα χείλια σου που συχνά παραμελείς. Για την σωστή ενυδάτωση μην ξεχνάς να έχεις στην τσάντα σου ένα lip balm με αντηλιακή προστασία!