Πολλές φορές συνυφαίνουμε την έννοια της εσωστρέφειας με αυτή της ντροπαλότητας ή ακόμη και της αντικοινωνικότητας. Θεωρούμε, λανθασμένα πάντοτε, πως όποιος δε μιλάει πολύ, δεν προσπαθεί να κεντρίσει τα βλέμματα κι εκφράζει με μέτρο τα συναισθήματά του, πρέπει να αλλάξει και να προσπαθήσει να προσεγγίσει τον κόσμο των υπόλοιπων φαινομενικά «φυσιολογικών» ατόμων.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μπει ένα τέλος σε αυτές τις απόψεις κι εμείς είμαστε εδώ για να σου παρουσιάσουμε έξι λόγους για τους οποίους πρέπει να είσαι χαρούμενος/η για την εσωστρέφεια σου!

Είσαι ο/η καλύτερος/η ψυχολόγος των φίλων σου

Ως άτομο που προτιμά να ακούει παρά να μιλάει, είναι λογικό οι φίλοι κι η οικογένειά σου να σου έχουν δώσει το παρατσούκλι «ο/η ψυχολόγος». Κάθε φορά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, απευθύνονται σε εσένα και ξέρουν πως θα τους δώσεις την κατάλληλη λύση λακωνικά κι εύστοχα.

Είσαι από τη φύση σου πιο συμπονετικό άτομο

Έχεις μία εξαιρετική αίσθηση κι αντίληψη σχετικά με το τι νιώθουν οι άνθρωποι του στενού κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνεις πολύ εύκολα στη θέση τους και να βλέπεις πιο καλοπροαίρετα τις πράξεις τους. Είσαι από τα πλέον συμπονετικά και συναισθηματικά άτομα που μπορεί να συναντήσει κάποιος και πρέπει να είσαι περήφανος/η γι’ αυτό.

Κάνεις περίπλοκες και βαθύτερες σκέψεις

Το μυαλό σου αποτελείται από σύνθετα μονοπάτια τα οποία όμως ξέρεις να διαχειρίζεσαι άριστα. Κάθε φορά που καλείσαι να πάρεις μία σημαντική απόφαση για τη ζωή σου, βολιδοσκοπείς την κατάσταση κι αναλογίζεσαι όλες τις πιθανές συνέπειες των πράξεων σου. Σε αυτή σου την τάση για υπερανάλυση των πραγμάτων οφείλεται και το γεγονός ότι σπάνια κάνεις λάθος.

Για εσένα η ευτυχία βρίσκεται σε απλά πράγματα

Για εσένα οι στιγμές ευτυχίας κρύβονται στο διάβασμα ενός βιβλίου, το περπάτημα στη φύση ή ακόμη κι ένα γεύμα με φίλους. Τα απλά, καθημερινά πράγματα τροφοδοτούν τη ζωή σου με άπλετη χαρά και ψυχική ικανοποίηση. Απολαμβάνεις την κάθε μέρα ξεχωριστά και στέκεσαι σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να φέρει το χαμόγελο στα χείλη σου.

Περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου

Είσαι από τα άτομα με καθαρή συνείδηση γι’ αυτό και δε φοβάσαι τη μοναξιά. Αντίθετα, επιδιώκεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, να ακούς καλύτερα τις ενδόμυχες σκέψεις σου και να ηρεμείς από την βαβούρα της πολυκοσμίας. Αυτό που για κάποιους άλλους μοιάζει αντικοινωνικό και περιττό, εσύ το θεωρείς απαραίτητο και γόνιμο για την εξέλιξη της ζωής σου.

Λατρεύεις την ανεξαρτησία

Η έννοια της ανεξαρτησίας είναι θεμελιώδης στη δική σου ζωή. Το γεγονός ότι έχεις μάθει να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια, να εμμένεις πιστά στις αποφάσεις σου και να τα πηγαίνεις πολύ καλά με τον εαυτό σου, σε κάνει να αναζητάς την ανεξαρτησία σου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Σταμάτησε, λοιπόν, να απολογείσαι για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα σου και δείξε στους άλλους ποιος/α πραγματικά είσαι!

Δες ακόμα: Γιατί το να έχεις μόνο δύο φίλους είναι more than okay
featured photo: unsplash.com|Frida Aguilar Estrada