Η υπερβολική παρότρυνση από το διαδίκτυο, την τηλεόραση και τα περιοδικά να τρώμε υγιεινά με κλισέ φράσεις όπως «οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα», έχει σαν αποτέλεσμα όταν ακούς “υγιεινή διατροφή”, το μυαλό σου να πηγαίνει κατευθείαν στην απώλεια βάρους.

Για το λόγο αυτό, θέλω να σου υπενθυμίσω έξι λόγους που θα πρέπει να ξεκινήσεις να τρέφεσαι υγιεινά και δεν περιλαμβάνουν το αδυνάτισμα.

Καλύτερη μνήμη

Το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, δηλαδή, γεύματα που είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σπόρους, όσπρια και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, προλαμβάνει τη φθορά της λειτουργίας του εγκεφάλου. Η προσθήκη ελαιολάδου και ξηρών καρπών στη διατροφή, ενισχύει τη γνωσιακή λειτουργία και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Λιγότερες λιγούρες

Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, φρούτων και γενικά τροφίμων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σου παρέχει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό και προσφέρει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κορεσμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες ανεπιθύμητες λιγούρες για κάτι γλυκό ή ένα αρκετά λιπαρό φαγητό.

Καλύτερη σεξουαλική υγεία

Όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή εννοούμε, εκτός των άλλων, και μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες, πέρα από τον κορεσμό και την καλή υγεία του εντέρου που προσφέρουν, έχει φανεί ότι βελτιώνουν κατά πολύ και τη σεξουαλική ικανότητα, κυρίως των αντρών.

Μεγαλύτερη αντοχή και αποκατάσταση

Μέσω μίας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, καταναλώνοντας μία ποικιλία τροφίμων, λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι πριν και μετά την προπόνησή σου. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός σου προσλαμβάνει τους υδατάνθρακες και τα αμινοξέα που χρειάζεσαι για να αυξήσεις την αντοχή σου, αλλά και τους ηλεκτρολύτες που απαιτούνται ώστε να αναπληρώσεις μετά από μία έντονη και μεγάλη σε διάρκεια φυσική δραστηριότητα.

Καλύτερη διάθεση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Health Psychology, τα άτομα που διατρέφονται καθημερινά με περισσότερα λαχανικά και φρούτα, ανέφεραν βελτίωση στη διάθεσή τους και ευημερία.

Περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ποιότητα ύπνου

Αν νιώθεις ότι έχουν πέσει τα αποθέματα ενέργειάς σου και χρειάζεσαι επειγόντως περισσότερο και καλύτερο ύπνο, τότε μιλάμε για έλλειψη θρεπτικών συστατικών και, παραπάνω από το φυσιολογικό, σωματικό βάρος και λίπος.


www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious.gr

featured photo: StyleCaster