Ο σύντροφος σου έχει ανάγκη από φιλοφρονήσεις και υποστήριξη όσο και εσύ. Υπάρχουν τρόποι να τον κάνεις να νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του, όπως ακριβώς κάνει και εκείνος για εσένα.

Σίγουρα, μπορείς να σκεφτείς πολλά τραγούδια που εξυψώνουν τις γυναίκες -εσωτερικά και εξωτερικά-. Έχουμε μάθει πως η γυναίκα χρειάζεται το συναισθηματικό boost και την επιβεβαίωση συνεχώς. Κι όμως. Οι άνδρες έχουν εξίσου ανάγκη μία καλή συμβουλή, υποστήριξη και ενίοτε μία καλή κουβέντα. Μπορεί να μη θέλουν να το εκδηλώσουν αλλά θέλουν να είσαι “περήφανη” που τους έχεις. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα, να εφαρμόζεις μερικά από τα παρακάτω για να αναπτερώσεις το σύντροφο σου:

Πιστεύεις σε αυτόν

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει πως τον εμπιστεύεσαι και πως πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει. Φράσεις όπως “πιστεύω σε εσένα” μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη σχέση αλλά και στη μέρα του. Μην ξεχνάς να δείχνεις την ενθάρρυνση σου και τη στήριξη σου, ακόμα και μέρες που νομίζεις πως δεν το έχει ανάγκη. Ίσως τότε το χρειάζεται και περισσότερο.

Φιλοφρονήσεις για την εμφάνιση του

Μπορεί το γυναικείο πρότυπο να προωθείται περισσότερο από το ανδρικό στις δυτικές κοινωνίες αλλά ο άνδρας εξακολουθεί να προσέχει την εμφάνιση του. Αν τελευταία γυμνάζεται, αναγνώρισε το. Αν τα μάτια του είναι όμορφα ακόμα και όταν δακρύσει, αν τα μαλλιά του είναι διασκεδαστικά ακόμα και όταν ξυπνάει. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθηση του να ξέρει πως σου αρέσει ακόμη, αν είστε για παράδειγμα σε μακροχρόνια σχέση.

Εκτιμάς τις προσπάθειες του

Αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνει στη σχέση σας και στο να τη διατηρήσει. Μπορεί να είναι κάτι απλό ή κάτι πιο σύνθετο. Από το ότι έπλυνε τη στοίβα με τα πιάτα ή το ότι σου έκανε μία έκπληξη, μην ξεχνάς πόσο ξεχωριστή κάνει τη μέρα σου. Εκδήλωσε το και δώσε του να καταλάβει πως είσαι παρούσα σε αυτή τη σχέση.

Τον σέβεσαι ουσιαστικά

Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Σε μία σχέση σέβεστε ο ένας τον άλλον σταδιακά. Μην το θεωρείς δεδομένο λοιπόν. Πες του πόσο ευγενικός, ειλικρινής, τίμιος είναι μαζί σου. Μίλησε του για το πόσο συμφωνείς ή και διαφωνείς με κάποια άποψη του. Πες του για το πόσο περήφανη είσαι για αυτόν.

Τον εμπιστεύεσαι

Το να εμπιστεύεσαι κάποιον άλλον άνθρωπο πέρα από τον εαυτό σου, απαιτεί χρόνο. Εκτίμησε το γεγονός πως κάποιος σου έχει αφήσει το χώρο και το χρόνο να το αισθανθείς και ανταπόδωσε το. “Σε εμπιστεύομαι, είμαι δίπλα σου, σε ευχαριστώ” είναι μερικές φράσεις που αλλάζουν τη διάθεση και των δύο και συνειδητοποιείτε περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Μίλησε του για την επιρροή που έχει πάνω σου

Μην ξεχνάς πως ένας καλός σύντροφος έχει επιρροή πάνω σου. Σε κάνει να σκέφτεσαι ίσως αλλιώς, να αναθεωρείς, να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου. Μίλησε του για το πόσο τυχερή νιώθεις που τον έχεις, πόσο σε έκανε να συνειδητοποιήσεις πράγματα κάποια στάση του, πόσο σε βοηθάει το χιούμορ του να αντιμετωπίσεις την κάθε σου μέρα. Οτιδήποτε χαρακτηριστικό έχει που σε επηρεάζει και σε βοηθά καθημερινά, αξίζει να αναφερθεί.

featured photo: Twenty20.com/blynnao/photos