Αν έχεις όρεξη, αισθητική και έμπνευση, το μέγεθος του μπάνιου σου δεν έχει καμία σημασία. Πάρε παρακάτω έξι ιδέες διακόσμησης για το μικρό σου μπάνιο, αποδεικνύοντας πως τα size matters είναι ανύπαρκτα.

Ράφια αποθήκευσης με σκάλα

redonline.co.uk

Αν δεν έχεις χώρο για να δημιουργήσεις τη ντουλάπα της Carrie Bradshaw, δημιούργησε χώρο για τις τσάντες και τα παπούτσια σου στο μπάνιο. Μόλις βρήκες μια πιο… Νεοϋορκέζικη λύση. Η σκάλα θα σε βοηθάει να φτάνεις τα ψηλότερα ράφια, ενώ η ιδέα αυτή θα δώσει βάθος στο λευκό μπάνιο σου. Φρόντισε να βρεις λίγο χώρο στα χαμηλά ράφια και για τις πετσέτες και τα απαραίτητα.

Μπλε και λευκό

audreyhomedesign.co

Δεν έχει σημασία το μέγεθος του μπάνιου σου. Η αισθητική είναι ανεξάρτητο θέμα. Μπορείς, λοιπόν, να προσθέσεις λίγο glamour στον χώρο μέσα από μικρά πράγματα. Οι καθρέφτες κάνουν θαύματα σε μικρούς χώρους, τους φωτίζουν και τους κάνουν να δείχνουν μεγαλύτεροι. Επίσης, επιλέγοντας χρώματα όπως το έντονο μπλε, θα το κάνεις να φαίνεται πιο καθαρό και φρέσκο.

Καλάθια κάτω από τον νιπτήρα

Garden Sheds

Το κλειδί σε ένα μικρό μπάνιο, είναι να κρατάς τις επιφάνειες όσο πιο minimal γίνεται. Η επιλογή δύο καλαθιών κάτω από τον νιπτήρα μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό, αν βάζεις εκεί όσα εναλλακτικά θα είχες πάνω στον νιπτήρα.

Πλακάκια με μονοχρωμία

redonline.co.uk

Το χρώμα και τα patterns είναι μια τέλεια επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Ο κλασικός ασπρόμαυρος συνδυασμός θα δώσει στον χώρο ένα clean και φρέσκο αποτέλεσμα. Όσο “περισσότερο” πάτωμα βλέπεις, τόσο πιο μεγάλος θα φαίνεται ο χώρος.

Ελεύθερη μπανιέρα και φυτά

redonline.co.uk

Μια ελεύθερη μπανιέρα είναι ιδανική επιλογή για να “σώσεις” όσο χώρο γίνεται σε ένα μικρό μπάνιο. Δώσε της όμως χρώμα, ιδιαίτερο σχήμα και design, και πρόσθεσε λίγο πράσινο γενικότερα.

Ντους με μεγάλα πλακάκια

redonline.co.uk

Τα μεγάλα πλακάκια κάνουν το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο. Πρόσθεσε μερικές πινελιές χρώματος και φωτεινά αντικείμενα σε αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί.

Δες ακόμα:

10 φυτά που μπορούν να επιβιώσουν στο μπάνιο σου

featured image: Elle Decor