Όσον αφορά τη γυμναστική αυτό που μας δυσκολεύει δεν είναι τόσο η ίδια η γυμναστική και οι ασκήσεις όσο το κίνητρο και η διάθεση. Είναι κάποιες μέρες (οι περισσότερες δηλαδή) που γυρνάς κουρασμένη από τη δουλειά, που έχεις πονοκέφαλο από το διάβασμα ή που απλά τσακώθηκες με τον σύντροφο σου και το τελευταίο πράγμα που θες είναι να πας γυμναστήριο, με ό, τι αυτό συνεπάγεται πριν και μετά. Και ενώ ξεκινάς το πρόγραμμα σου με πολλή όρεξη για να φτιάξεις κορμάρα, καταλήγεις να τρως ντόνατς και burgers στον καναπέ σου, χαζεύοντας τηλεόραση…

Εμείς, λοιπόν, σου βρήκαμε 6 έξυπνα hacks που θα διατηρήσουν μέσα σου ζωντανή τη φλόγα για γυμναστική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου!

1. Βάλε ένα πρόγραμμα

Αν είσαι οργανωτική και θέλεις όλα τα κάνεις προγραμματισμένα και στην ώρα τους, τότε αυτή είναι και η λύση στο πρόβλημα σου με τη γυμναστική. Βάλε το μέσα στη καθημερινή σου ρουτίνα το γυμναστήριο ή το personal training και είναι σίγουρο πως η ψυχαναγκαστική και συνάμα συνεπής ιδιοσυγκρασία σου, δε θα σε αφήσει να το προδώσεις!

calendar

Pinterest

2. Μετάτρεψε το «δε μπορώ» και το «θέλω» στο «θα το κάνω»

Πολλές φορές ο τρόπος που εκφραζόμαστε, μας κάνει να υποβάλλουμε στο σώμα μας αυτό που σκέφτεται το μυαλό μας. Για αυτόν τον λόγο, κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει τη φράση «δε μπορώ να τρέξω άλλο» μετάτρεψε το στο λεξιλόγιο σου σε «θα τρέξω κι άλλο» ή το «θέλω να αδυνατίσω» στο «θα αδυνατίσω». Θα δεις πως θα έχει αποτέλεσμα.

Giphy Giphy

3. Πάρε μαζί την κολλητή σου

Λένε πως οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία περίπτωση να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα γυμναστικής σου αν δεν έχεις δίπλα σου την κολλητή σου να κουβεντιάζετε για μαλλιά και νύχια ή να μοιράζεστε τα ίδια προβλήματα και την ίδια κούραση. Η κολλητή θα δώσει και σε αυτήν τη φάση της ζωής σου, τη λύση στο πρόβλημα σου.

Tumblr
Tumblr

4. Δώσε βάση στην ενέργεια που σου δίνει το κάθε φαγητό

Όταν βλέπεις ένα φαγητό που θέλεις σαν τρελή να το γευτείς αλλά είναι συνάμα και ανθυγιεινό, προσπάθησε να σκεφτείς πόση ενέργεια μπορεί να σου προσφέρει σε σχέση με κάποιο άλλο πιο υγιεινό. Αμέσως θα διαπιστώσεις πως η λαχτάρα και η λιγούρα σου θα μειωθούν. Αν δε, έχεις κάψει και πολλές θερμίδες στο γυμναστήριο πιο πριν, δε σου πάει η καρδιά να τσακίσεις ένα προφιτερόλ και να τις πάρεις πίσω μέσα σε 10 λεπτά.

Pinterest
Pinterest

5. Διώξε όλη την κακή σου ενέργεια κάνοντας γυμναστική

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ψάχνουν συνεχώς δικαιολογίες για να μην πάνε γυμναστήριο (όπως εγώ), σου έχω νέα! Η χειρότερη δικαιολογία που μπορείς να βρεις είναι να πεις πως δεν είχες μία καλή μέρα στη δουλειά ή ότι γενικά είσαι στα κάτω σου. Μάθε πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφορτιστείς και να ανέβεις ψυχολογικά είναι η άσκηση, για αυτό μην την αμελείς.

Giphy
Giphy

6. Ξεπέρασε τα όρια σου

Η γυμναστική είναι ένας πολύ γόνιμος τρόπος για να ανακαλύψεις τα όρια σου και να τα ξεπεράσεις, παράλληλα. Πρέπει να έχεις πάντοτε στο μυαλό σου πως μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερη προσπάθεια και να κατακτάς καθημερινά μικρούς, προσωπικούς στόχους. Θα δεις πως με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία αλλά και τη ψυχολογική σου διάθεση.

Giphy
Giphy