Η Audrey Hepburn ήταν πραγματικά ένα από εκείνα τα πλάσματα που είτε είχες περάσει 15 ώρες στο σετ δουλεύοντας είτε ήταν διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο, είχε την ίδια λάμψη. Έξι φωτογράφοι είχαν την τύχη να να βρίσκονται στο πλάι της Audrey σε διάφορες στιγμές της ζωής της. Το έργο τους ενώθηκε και σήμερα έχουμε το βιβλίο Always Audrey: Six Iconic Photographers. One Legendary Star. Mια συλλογή με όλες τις ανέκδοτες φωτογραφίες της μεγάλης σταρ.

6 φωτογράφοι κατέγραψαν την backstage ζωή της Audrey Hepburn
Milton H. Greene

Σήμερα, που το βιβλίο βρίσκεται περίπου μια βδομάδα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, μόνο 3 από τους 6 φωτογράφους είναι εν ζωή. Όλοι τους όμως, μέσα από το έργο, επιβεβαιώνουν το ίδιο πράγμα: η Audrey δεν διέφερε καθόλου μπροστά ή πίσω από τις κάμερες. Ή για την ακρίβεια, ίσως να ήταν και πιο λαμπερή πίσω από αυτές. Το βιβλίο ξεκινά με φωτογραφίες από όταν η Audrey ήταν μόλις 22 χρονών και είχε την πρώτη της δουλειά στο Broadway, το Gigi, το 1951. Η αφήγηση για τη ζωή της υπέρλαμπρης αυτής γυναίκας συνεχίζεται μέχρι και το 1989. Τότε εκείνη βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας του Steven Spielberg, που ήταν και η τελευταία της ταινία.

Οι φωτογράφοι σε συνεντεύξεις τους παλιότερα αλλά και στο “Always Audrey” θαυμάζουν τη σχέση της Audrey με την κάμερα.

Ήταν μια σχέση ανεξήγητη με εξαιρετική χημεία. […]Και η Audrey ποτέ δεν θύμιζε μεγάλη σταρ του σινεμά. Ήταν ευγενική, επαγελματίας και αληθινή. Και στο σετ και έξω από αυτό.
6 φωτογράφοι κατέγραψαν την backstage ζωή της Audrey Hepburn
Norman Parkinson

Στο λεύκωμα αυτό, οι φωτογράφοι Lawrence Fried, Norman Parkinson, Milton H. Greene, Douglas Kirkland, Terry O’Neill και Eva Sereny έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν από αυτή τη γυναίκα. Πρώτα το έργο τους αλλά και μετά τις εμπειρίες τους από τη δουλειά με την Audrey. Τον θαυμασμό τους και συνάμα την νοσταλγία τους για εκείνη και την εποχή στην οποία έζησε. Ας μην πούμε όμως άλλα. Οι φωτογραφίες είναι αρκετές και η καθεμιά κουβαλά πολλές λέξεις και ιστορίες μαζί της.

6 φωτογράφοι κατέγραψαν την backstage ζωή της Audrey Hepburn
Eva Sereny
Featured Image: Milton H. Greene