Ποιος θεωρεί  εύκολο έναν χωρισμό, πραγματικά; Πιθανόν κανείς. Πόσο μάλλον όταν ο λόγος για τον οποίο έχει προκληθεί είναι ασυνήθιστος.

Το να χωρίσεις με κάποιον και να πρέπει να το συζητήσεις, ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το ghosting είναι μία συχνή τακτική αλλά σκέψου πως είναι άδικο να μη μάθεις/ει το λόγο που μία σχέση τελείωσε. Όσο weird λοιπόν κι αν σου φαίνεται ο λόγος που θες να χωρίσεις -ή αντίστοιχα να σε χωρίσουν- πες το. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι με την ίδια άποψη.

Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί ασυνήθιστοι λόγοι χωρισμού;

1.Το φαινόμενο του dream cheater

Σου έχει τύχει να βλέπεις στον ύπνο σου ότι ο σύντροφος σου σε απατά; Κι όμως, αποτελεί αιτία χωρισμού για κάποιους. Αυτός ο ενδόμυχος φόβος και ζήλεια βγαίνουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια, ακόμη κι αν δεν συμβαίνει τίποτα. Αποτέλεσμα είναι οι σκηνές, οι εμμονές και φυσικά τα ανεξήγητα νεύρα. Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει εκείνος.

2. Πολιτική ψήφος

Μερικές φορές, η πολιτική μπαίνει όντως στη μέση. Συμβαίνει να μην θέλεις να συνεχίσεις τη σχέση σου με κάποιον λόγω των πεποιθήσεων του ή της ψήφου του. Δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί σου αλλά μπορεί κάποια συγκεκριμένα κομματική επιλογή να σε προβληματίζει και να σας φέρνει συχνά σε συγκρούσεις.

3.Δεν τον συμπαθούν οι φίλοι σου

Αυτό μπορεί να συμβεί. ίσως το περιβάλλον σου να μην είναι φαν του συντρόφου σου αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πράττεις μόνο με βάση αυτό. Η γνώμη των φίλων μετράει, φυσικά. Αλλά αν εσύ είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτή τη σχέση, γιατί να την τελειώσεις;  Επίσης, η τυφλή εμπιστοσύνη σε μερικά άτομα ίσως σοι κοστίσει αργότερα. Αυτό ισχύει τόσο για φιλίες όσο και για σχέση.

4. Δεν καθαρίζει τίποτα στο σπίτι

Ίσως να αποτελέσει θέμα για κάποιον που αγαπά την οργάνωση, την τάξη και την καθαριότητα. Αν ο σύντροφος σου είναι ακριβώς το αντίθετο, πιθανόν να σε ενοχλεί ήδη. Παρόλα αυτά, το να φτάσεις στο χωρισμό για αυτό το λόγο βασίζεται στο πόση ανοχή έχεις και στο πόσο θες να τελειώσεις μια σχέση για 10 πιάτα στο νεροχύτη. Και λίγα άπλυτα στο πλυντήριο.

5. Ή το ακριβώς αντίθετο

Το cleaning freak μπορεί να σε ενοχλεί αφάνταστα όταν δεν λειτουργείς με αυτό τον τρόπο. Και ναι, μπορεί να αποτελέσει λόγο που θα οδηγήσει σε χωρισμό αν πιστεύεις πως αυτή η “εμμονή” δεν σε αφήνει να είσαι ήρεμος ή χαλαρός.

6. Είναι stalker

Εκτός από το να σε ακολουθεί όπου πηγαίνεις, υπάρχει και το να ψάχνει συνεχώς το κινητό σου. Το να “σκαλίζει” τα προσωπικά σου δεδομένα, ακόμα κι αν είστε σε σχέση, δεν είναι λογικό. Πόσο μάλλον αν δεν σε αφήνει να βγεις από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία ή την άδεια του. Thank you, next παιδιά. Ο χωρισμός εδώ είναι μονόδρομος.

featured photo: @Lesia.Skywalker