Κάποια χρώματα δουλεύονται λίγο δύσκολα στη διακόσμηση. Ειδικά σε μικρούς χώρους που δε σου δίνουν και πολλές επιλογές. Ωστόσο, αν και χαρακτηρίζονται ως “άσχημες”, κάποιες αποχρώσεις αναδεικνύουν τέλεια τη διακόσμηση του χώρου μας αν “μιξαριστούν” σωστά με τους υπόλοιπους τόνους του χώρου.

Αν είσαι έτοιμη για μια νέα πρόκληση στη διακόσμηση, δες παρακάτω ποια χρώματα αξίζει να προσθέσεις στη διακοσμητική σου παλέτα. Είτε στον τοίχο, είτε σε έπιπλα και αξεσουάρ.

Το πράσινο της ελιάς

6 άσχημα χρώματα που αναδεικνύουν τη διακόσμηση
kimmyhogan.com.au

Με μια πρώτη σκέψη, σίγουρα δε θέλεις χρώματα που θυμίζουν στρατό στη διακόσμηση του χώρου σου. Ωστόσο, αν το επιλέξεις σε συνδυασμό με καφέ και μπλε λεπτομέρειες θα τον αναδείξει τέλεια.

Μοβ

simonbevan.co.uk

Το μοβ είναι ένα από τα χρώματα που δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε αν είναι από εκείνα που αγαπάμε ή μισούμε. Το Ultra Violet όμως ήταν το χρώμα του 2018. Για να πούμε την αλήθεια, όσο ενοχλητικό και αν σου φαίνεται το να ” ζεις”καθημερινά με το μοβ, σκέψου το απλά συνδυασμένο με λευκές και γκρι αποχρώσεις. Μπορείς να το επιλέξεις σε έπιπλα, όμως ψηλά σκαμπό τύπου μπαρ και υφάσματα. Ναι, οι μοβ κουρτίνες είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Πορτοκαλί

bensonsreflections.info

Το πορτοκαλί είναι ακόμα ένα tricky χρώμα. Είναι γήινο, γεγονός που το κάνει να θεωρείται ουδέτερο. Από την άλλη είναι αρκετά έντονο και φλύαρο σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορείς να το εντάξεις σε χώρους όπως το μπάνιο, που θα τους κάνει σίγουρα πιο vivid. Σε μορφή ταπετσαρίας ή στα έπιπλα.

Πράσινο του δάσους

kimmyhogan.com.au

Όπως και με το πράσινο της ελιάς, το πράσινο του δάσους φαινομενικά είναι ένα βαρετό χρώμα. Μπορείς όμως να το “σπάσεις” με σύγχρονα μοτίβο και γραμμές επίπλων. Είναι ιδανικό για διάφορα στυλ διακόσμησης, από bohemian μέχρι ρουστίκ. Ιδανική υφή για χώρους με έντονο το πράσινο, είναι το βελούδο. Επίλεξε τη σε σκαμπό, καναπέδες ή διακοσμητικά μαξιλάρια.

Γκρι

Evotran LLC

Ό,τι και να πιστεύεις, κάποιοι designers απλά αγαπούν το γκρι. Μπορεί να θεωρείται βαρετό και ουδέτερο, αλλά δίνει χώρο σε άλλα χρώματα να μπουν στο παιχνίδι και να αναβαθμίσουν ένα χώρο. Ένας γκρι τοίχος θα αναδείξει τέλεια έναν πορτοκαλί ή τιρκουάζ καναπέ και μια μουσταρδί ή καφέ πολυθρόνα.

Μπεζ

essenziale-hd.com

Και τέλος το μπεζ. Το μπεζ γενικά είναι συνώνυμο των λέξεων “βαρετό”, “αδιάφορο”, απαρατήρητο. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι το μπεζ είναι trending αυτή τη στιγμή. Και πλέον δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έλλειψη γούστου, αλλά με την άνεση και το hygge. Συνδύασε το με ξύλινες υφές, λευκές αποχρώσεις, καφέ έπιπλα, cozy διακοσμητικά αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο σου θυμίζει ηρεμία. Ναι, το μπεζ διεκδικεί και πάλι τη θέση του στους τοίχους μας.