svv

Τα μικρά ή μεγάλα, τα σημαντικά ή τα ασήμαντα ”όχι” που λαμβάνουμε στη ζωή μας μπορεί και να μας μάθουν κάτι, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχουν κατηγορίες, ούτε διαβαθμίσεις στην απόρριψη. Κάθε φορά και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μπορεί και όχι.

Απόρριψη νιώθεις όταν δεν σε δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό, στην καινούργια δουλειά, δεν σε πήρε τηλέφωνο αυτός που μπορεί να σου άρεσε -μπορεί και όχι-. Απόρριψη νιώθεις όταν δεν γελάνε σε μια παρέα με το αστείο σου ή όταν δεν σε χειροκροτάει κανείς στην πλατεία επειδή πάρκαρες με τρεις κινήσεις. Δεν το πήρες καλά όταν η μαμά του φίλου σου δεν έφαγε από το γλυκό σου ή όταν στο Λύκειο η Μαρία έκανε παρέα με την Δήμητρα περισσότερες ώρες από ότι με σένα. Καλά δεν το πήρες ούτε όταν ο φίλος προτίμησε να πάει με τους φίλους του για μπάλα από το να δείτε μαζί  -δεν θα πω Νotebook- μια ταινία που περίμενες καιρό. Μπορεί να νιώσεις απόρριψη ακόμα και επειδή μια παλιά σας οικογενειακή φίλη κάλεσε στον γάμο της τον αδερφό σου και όχι εσένα. Μπορεί και όχι βέβαια.

Δέκα λόγους να βρει ο καθένας μας για να νιώσει απόρριψη στη ζωή του, δέκα διαφορετικοί λόγοι μπορεί να είναι, πολλαπλασίασε το με το πόσοι άνθρωποι είμαστε και do the math πόσες αιτίες απόρριψης μπορούμε να βρούμε. Άνθρωποι είμαστε, συμβαίνουν αυτά.

Και τώρα που έχουμε πάνω κάτω καταγεγραμμένες τις ευκαιρίες για να νιώσεις παραγκωνισμένη ας δούμε τι έχουμε να μάθουμε από αυτό το τεράστιο κακό που μας βρήκε:

  • Θα σφίξεις τα δόντια μέχρι πριν να πάθεις κροταφογναθικό σύνδρομο. Πονάει πολύ αυτό να ξέρεις, δεν αξίζει. ‘Αρα χαλάρωσε. Όλες οι σωστές λίστες με συμβουλές θα πρέπει να ξεκινάνε με το ”χαλάρωσε”.
  • Θα αναλογιστείς το μερίδιο της ευθύνης σου. Μήπως έβαλες λιγότερη ζάχαρη στο κέικ και δεν άρεσε στην μέλλουσα πεθερούλα; Μήπως φλέρταρες με τον φίλο της οικογενειακής φίλης σε κάποιες διακοπές εξου και δεν είσαι καλεσμένη στον γάμο; Μήπως τον έχεις πρήξει τον χριστιανό να κάνετε τα πάντα μαζί, απηύδησε και θέλει να δει τους φίλους του; Βάλε κάτω τις ευθύνες σου μαντάμ και μέτρα τα λάθη σου.
  • Θα επαναλάβεις απο μέσα σου το εξής: Η κάθε σχέση σου είναι σαν τη δουλειά. Σε εφοδιάζει με γνώσεις και εμπειρία για να εντυπωσιάσεις την επόμενη. Θα το λες 3 φορές την ημέρα επί 7 μέρες. Μετά για συντήρηση 3 φορές την μέρα, μέρα παρά μέρα. Μετά ξέχασε το για πάντα.
  • Θα κλάψεις όσο χρειαστείς. Κλάψε να κάνεις ρυτίδες και μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Κλάψε επειδή δε σε πήρε τηλέφωνο ένας Πέτρος, ένας Γιάννης, μια Μαρία. Κλάψε. Και αφού κοιταχτείς στον καθρέφτη να δεις το χάλι σκέψου κιόλας πόσο σου άρεσε ο -δε ξαναγράφω τα ονόματα- που σε μερικές μέρες δεν θα σε νοιάζει κιόλας.
  • Θα βάλεις ένα κούμπα λίμπρε με ροζ καλαμάκι και θα το πιεις στην υγειά σου. Γιατί είσαι γαμάτος τύπος και ας μην έβαλες την σωστή δοσολογία στο κεικ και ας τον πρήζεις να κάνετε τα πάντα μαζί.

Επιστημονικά μιλώντας τώρα, θα τα πούμε με νούμερα: ΈΣΤΩ ότι ένας άνθρωπος παθαίνει μια απόρριψη την ημέρα στη ζωή του και ζήσει 70 χρόνια (που δεν το βλέπω με τόση χυλόπιτα), έχει να αντιμετωπίσει (365*70)=25550 όχι. Πφφ φίλη μου είναι πολλά όχι για μια ζωή. Γίνε λίγο εκλεκτική με τι θα στεναχωρηθείς, μάθε μια σωστή συνταγή για κέικ και προς θεού άσε τον άνθρωπο να πάρει τον αέρα του.