Γίνεται η απόλυτη καταστροφή γύρω σου. Οι άλλοι πανικοβάλλονται. Εσύ όμως διατηρείς την ψυχραιμία σου και δεν σε επηρεάζει. Μάλλον ανήκεις στην κατηγορία ζωδίων που είναι τόσο ήρεμα, που θα έλεγε κανείς ότι έχουν πάρει το chill pill.

Η αστρολογία αποκαλύπτει ποια είναι τα 5 ζώδια που μένουν ήρεμα, είναι ο εαυτός τους παντός καιρού και ξεσπάνε εύκολα μπροστά στους άλλους. Ποια είναι αυτά λοιπόν;

Ζυγός

Καθώς σιχαίνεται τις διενέξεις, ο Ζυγός περιμένει πριν πει ή κάνει κάτι. Κάθε ενέργειά του είναι πολύ καλά μελετημένη προηγουμένως. Δεν έχει την ανάγκη να γίνει η συντέλεια του κόσμου για να περάσει καλά ή να εκτιμήσει μία κατάσταση. Αντίθετα, ενδίδεται στις πιο απλές χαρές της ζωής και κρατά μία στάση “μέτρον άριστον”. Απλώς κάθεται αναπαυτικά και απολαμβάνει ό,τι μπει στο διάβα του.

Ιχθύς

Εδώ έχουμε μία διαφορετική περίπτωση. Ο Ιχθύς μένει ήρεμος ανά τις καταστάσεις για να αποφύγει το έντονο στρες που νιώθει όταν κάτι δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδιά του. Για να διατηρήσει την ψυχραιμία και την ηρεμία του, δίνει χώρο στον εαυτό του. Δεν θα δεις τον Ιχθύ να ορίζει δέκα διαφορετικά ραντεβού μέσα στη μέρα, παρά θα προσπαθήσει να τα χωρίσει έτσι ώστε να μην αγχωθεί αν θα τα προλάβει όλα. Επειδή είναι ευαίσθητος, θα προσφέρει πιο εύκολα την υποστήριξη παρά την κριτική.

Ταύρος

Ο Ταύρος δεν διακατέχεται από καμία παρορμητικότητα. Ο προγραμματισμός είναι η δεύτερη φύση του. Και η αυτογνωσία η τρίτη. Επειδή λοιπόν ξέρει ότι αν αφεθεί, θα βγάλει προς τα έξω εκνευρισμό και θα χειροτερέψει τα πράγματα, προσπαθεί να μένει χαλαρός και κρατά τις αντιδράσεις του στο minimum. Γι’αυτό σκέφτεται πολύ πριν ενεργήσει και αυτό τον βοηθά να μην ξεσπά στον καθένα για το παραμικρό.

Υδροχόος

Η περίπτωση του Υδροχόου είναι ιδιαίτερη. Επειδή ξέρει πολύ καλά ποιος είναι και πού στέκεται, δεν θεωρεί ότι πρέπει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αν κάποια κατάσταση του προκαλεί δυσφορία, αντί να αντιδράσει, το πιο πιθανό είναι να την αφήσει να ξεχαστεί. Κυρίως επειδή δεν τον νοιάζει τι θα πει ο κόσμος και η γνώμη των άλλων για τον ίδιο. Ακόμα, σε έναν καυγά στον οποίο δεν συμμετέχει, θα προσπαθήσει να ηρεμήσει όλες τις μεριές, καθώς δεν είναι fan των τσακωμών και κατά βάθος έχει συναισθήματα που τον ωθούν να είναι καλοπροαίρετος.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ιδιαίτερα ευφυής και ξέρει ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Επειδή έχει την ικανότητα να προβλέπει τις καταστάσεις, έχει μάθει να ζυγίζει τα συν και τα πλην και να τα λαμβάνει όλα υπόψιν. Γι’αυτό θα ενεργήσει αφού έχει εξαντλήσει κάθε πιθανό σενάριο. Και πάντα με ηρεμία και λογική. Ξέρει ότι τα νεύρα και τα ξεσπάσματα δεν θα οδηγήσουν σε κάτι εποικοδομητικό. Μπορεί λοιπόν να συγχωρέσει εύκολα κάποιον που τον πλήγωσε, αλλά επειδή το μυαλό του “κόβει”, δεν θα το ξεχάσει και μπορεί να το κυνηγήσει αργότερα.