Πολλές φορές χρησιμοποιούμε λάθος κάποια προϊόντα μακιγιάζ στην εφαρμογή τους. Το πιο συχνό λάθος φαίνεται να γίνεται στη χρήση του foundation. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια χρήσιμα tips ώστε να εφαρμόζουμε σωστά το foundation, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ζέστη δεν βοηθά στη διάρκεια του μακιγιάζ.

  1. Χρησιμοποιούμε περισσότερη ποσότητα από την κανονική. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις τις ποσότητες είναι να εστιάσεις κυρίως γύρω από τα μάτια αλλά και τη μύτη! Επίσης χρησιμοποίησε ένα beautyblender και ισορρόπησε τις αναλογίες του foundation.
  2. Πριν το foundation καθάρισε καλά το πρόσωπο σου ή χρησιμοποίησε ένα ξηρό λάδι. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις ένα σωστό και λαμπερό αποτέλεσμα.
  3. Μπορείς​ να αναμείξεις το foundation με λίγη ενυδατική κρέμα, οπότε και θα έχεις εύκολα ένα moisturized αποτέλεσμα.
  4. Μια έξυπνη λύση αποτελεί η χρήση τον blotting papers αντί για πούδρα στο τελικό setting. Τα χαρτάκια αυτά απορροφούν τη λιπαρότητα του δέρματος και δίνουν την κατάλληλη όψη στο foundation.
  5. Προσπάθησε να διατηρήσεις τη λάμψη κυρίως στα σημεία όπως η μύτη και τα μήλα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό και δεν θα επιβαρύνεις το δέρμα  σου με παραπάνω προϊόν.