5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη που θα διαβάσουμε το καλοκαίρι

Κάθε καλοκαίρι αναζητούμε εκείνα τα βιβλία που θα μας κάνουν ''παρέα'' τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές μας. Μακριά από τους ήχους της πόλης, δίπλα σε μια παραλία ή στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να διαβάσουμε, αφού το μυαλό ταξιδεύει μαζί με το σώμα. Πολλοί επιλέγουν μικρά ευανάγνωστα βιβλία για να χωρέσουν εύκολα στις αποσκευές. Άλλοι επιλέγουν σκληρόδετα κλασικά αναγνώσματα. Οι εκδόσεις Πατάκη για ακόμη μια φορά μας παρέχουν ενδιαφέροντα αναγνώσματα που θα κάνουν το καλοκαίρι μας, ακόμη πιο ενδιαφέρον.

 Το μυστικό του Λεονάρντο - Αύγουστος Κορτώ

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας Όταν κάτι που αγάπησες αθώα, χωρίς ποτέ να σκεφτείς πως θέλεις το κακό σου, γιατί ξάφνου γίνεται κάτι που μισείς;

Ο αγαπημένος μας συγγραφέας Αύγουστο Κορτώ επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά. Το λογοτεχνικό του ταλέντο φαίνεται σε όλα του τα βιβλία. Στη νέα του δημιουργία θα διαβάσουμε για τη ζωή του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο ηλικιωμένος Λεονάρντο αφηγείται με νοσταλγία το βίο του. Όλη η οδύνη των παιδικών του χρόνων. Η πρώτη του επαφή με την τέχνη, οι ανομολόγητοι έρωτες και η ραγδαία του επαγγελματική πορεία. Ένα κρυμμένο μυστικό των βαραίνει και είναι εκεί για να το αποκαλύψει, δίνοντας αγαλλίαση στη ψυχή του.

 Ο φοίνικας - Χ.Α Χωμενίδης

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας

www.patakis.gr

Ο φοίνικας, το εµβληµατικό πουλί που αιώνια καίγεται από την ίδια τη φωτιά του και αιώνια ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, κυριαρχεί.

Πολλοί έχουν γράψει για τον έρωτα. Τον ανεκπλήρωτο, τον πλατωνικό και εκείνον που στάθηκε στόχος ζωής. Την ουσία του μας τη μεταφέρει ο Χωμενίδης με μία ειλικρινή και αληθινή ιστορία. Στο "Φοίνικα" εμπνέεται από τον έρωτα της Εύας Πάλμερ και του Άγγελου Σικελιανού. Χωρίς καμία προσήλωση στα πραγματικά γεγονότα, αλλά στη φιλοδοξία της ιστορίας. Από το 1860 έως το 1927. Ένας έρωτας συνδεδεμένος με ιστορικά γεγονότα, ταξίδια και γνωριμίες με ανθρώπους που αποτέλεσαν πυλώνες της ιστορίας της χώρας μας.

Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο - Πολυχρόνης Κουτσάκης

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας

www.patakis.gr

Δέκα χρόνια πριν την έχασε. Σήμερα θα ανακαλύψει πως είναι ζωντανή. Ο άντρας της θα του ζητήσει να την ξαναβρεί...

Μια ιστορία μυστηρίου δοσμένη μέσα από ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο θάνατος μιας γυναίκας που μετατράπηκε σε εξαφάνιση ύστερα από 10 χρόνια. Ο κεντρικός ήρωας μετατρέπεται σε ντετέκτιβ. Μετά το θάνατο της γυναίκας του δεν είχε καμία θέληση να αλλάξει τη ζωή του. Έχει ανύπαρκτη προσωπική ώσπου όλα ανατρέπονται. Μια μέρα αντικρίζει μια φωτογραφία όπου ανατρέπει το τοπίο του  «φαίνεσθαι» και του «είναι». Το "ομορφότερο τέλος στον κόσμο" έχει σκοπό την τέρψη της ψυχής του πρωταγωνιστή, αλλά και του αναγνώστη.

Οι νέες περιπέτειες του Φακίρη στη χώρα της Ικέα - Puértolas Romain

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας

http://www.patakis.gr

Ο κόσµος δεν είναι παρά ένα σύνθετο ΙΚΕΑ, γεµάτος τυφλά ντουλάπια και κρυφά συρτάρια, που ποτέ δε θα καταφέρουµε να συναρµολογήσουµε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταξιδέψει κάποιος. Ο ήρωας του βιβλίου επέλεξε έναν αρκετά παράδοξο τρόπο. Σαν φακίρης κατόρθωσε να κάνει τον γύρο του κόσμου, κλεισμένος µέσα σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ.  Ο ήρωάς µας θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Κατευθύνεται προς τη Σουηδία για να συναντήσει τον Θεό τον ίδιο, τον Αλλάχ των κλειδιών άλεν, το αφεντικό της ΙΚΕΑ, και να αποκτήσει ένα KISIFROTSIPIK, τη RollsRoyce των κρεβατιών µε καρφιά. Επηρεασμένος από άλλους ταξιδιώτες του χωροχρόνου πραγματοποιεί την πιο πρωτότυπη πορεία της ιστορίας του.

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν - Έλενα Φερράντε (Η τετραλογία της Νάπολης - Βιβλίο 3ο)

5 βιβλία των εκδόσεων Πατάκη για να συντροφεύσουν το καλοκαίρι μας

www.patakis.gr

Μια συγγραφέας που αγαπήθηκε από το κοινό επιστρέφει με ένα ακόμη μέρος της βραβευμένης τετραλογίας της. Οι δύο φίλες που γνωρίσαμε στα προηγούμενα βιβλία είναι πλέον ώριμες γυναίκες. Και οι δύο, η καθεµία µε τον δικό της τρόπο, έχουν γκρεµίσει τους τοίχους που τις κρατούσαν εγκλωβισµένες σε µια ζωή βουτηγµένη στη µιζέρια, στην άγνοια και στην υποταγή. Ενωμένες τη δεκαετία του 1970 θα καταφέρουν να ξεπεράσουν όσα τις έβλαψαν και να χαράξουν ένα νέο δρόμο. Πάντα συνδεδεμένες με τον άρρηκτο δεσμό μιας μοναδικής φιλίας, που όλοι διαβάζοντας τα βιβλία επιθυμήσαμε να ζήσουμε. Ιδανικό για τους αναγνώστες των προηγούμενων βιβλίων της συγγραφέα, αλλά και για  όσους ξεκινούν κάτι νέο και ακατόρθωτο.

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.