Η σχέση των αναγνωστών με τα βιβλία τους το καλοκαίρι είναι άξια μελέτης. Θα τους δεις να τα έχουν μισοβρεγμένα μέσα σε κάποια τσάντα ή πάνω στην πετσέτα θαλάσσης, να τα ανοίγουν με το που ανοίξουν το μάτι τους το πρωί και να μη τα αφήνουν κάτω μέχρι να μη μπορούν πια να διαβάσουν από το χασμουρητό. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να γνωρίσεις νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και να κάνεις catch up με όσα έλεγες τόσο καιρό ότι θα διαβάσεις, αλλά δεν έβρισκες χρόνο. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη για να γεμίσεις τα ράφια της βιβλιοθήκης σου και φέτος το καλοκαίρι.

Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού – Ισίδωρος Ζούργος

5 βιβλία που θα θες να πάρεις παντού μαζί σου φέτος το καλοκαίρι
Εκδόσεις Πατάκη

Τι γίνεται όταν 11χρονο αγόρι που μεγάλωσε στην πόλη πηγαίνει να περάσει λίγο χρόνο το καλοκαίρι στο χωριό των παππούδων του χωρίς να ξέρει ότι αυτό το συγκεκριμένο καλοκαίρι του ’74 ενδέχεται να είναι μοιραίο; Συμβαίνει κυρίως μια απότομη μετάβαση από την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας στην ενηληκίωση. Μία “βίαιη” μετάβαση που κανείς άλλος δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα παρά ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζούργος.

Τα εγκλήματα της Αλίκης – Γκιγέρμο Μαρτίνες

https://www.patakis.gr/product/504108/vivlia-logotexnia-ellhnikh-logotexnia/H-psixa-ekeinou-tou-kalokairiou/
Εκδόσεις Πατάκη

Αν θες αυτό το καλοκαίρι να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και εγκλήματος, τότε τα “Εγκλήματα της Αλίκης” είναι μονόδρομος. Ο συγγραφέας Γκιγέρμο Μαρτίνες παίρνει την πολύ γνωστή ιστορία της “Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων” και εξετάζει το παρασκήνιο πίσω από αυτή καθώς και μία σειρά εγκλημάτων που σχετίζονται με αυτή.

Δέσποινα – Αύγουστος Κορτώ

5 βιβλία που θα θες να πάρεις παντού μαζί σου φέτος το καλοκαίρι3
Εκδόσεις Πατάκη

Η Δέσποινα είναι το πιο πρόσφατο έργο του Αύγουστου Κορτώ και σίγουρα ένα που θα θες να διαβάσεις αν έχεις ήδη εξοικειωθεί με το έργο του συγγραφέα. Πρόκειται για μία ιστορία που αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της μητρότητας, το πένθος και τις καθημερινές μας εμμονές, μικρές ή μεγάλες. Μέσα σε κάθε χαρακτήρα του βιβλίου θα βρεις και λίγο από τον εαυτό σου.

Ζιγκ ζαγκ στις νερατζιές – Έρση Σωτηροπούλου

5 βιβλία που θα θες να πάρεις παντού μαζί σου φέτος το καλοκαίρι3
Εκδόσεις Πατάκη

Η συγγραφέας κατάφερε να μπλέξει τις ιστορίες μερικών χαρακτήρων και μέσα από την προσεκτική επιλογή σχεδόν κάθε λέξης να μας παρασύρει κι εμάς σε αυτό το νοητό ζιγκ ζαγκ. Άλλες φορές με πιο τρυφερές στιγμές κι άλλες με στιγμές γεμάτες μαύρο χιούμορ και παραλογισμό. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το βιβλίο δε θα θες να το αφήσεις κάτω με τίποτα.

Κανονικοί Άνθρωποι – Σάλλυ Ρούνεϋ

5 βιβλία που θα θες να πάρεις παντού μαζί σου φέτος το καλοκαίρι4
Εκδόσεις Πατάκη

Είναι αδύνατον πλεόν σε οποιαδήποτε λίστα μας να μην πετάγεται το Normal People από κάπου. Eίτε πρόλαβες και είδες τη σειρά είτε όχι, το βιβλίο κάπως πρέπει να φτάσει στα χέρια σου. Κι από τη στιγμή που θα φτάσει, θα το έχεις παντού μαζί σου ακόμα κι όταν το έχεις τελειώσει. Έτσι, για να γυρίζεις σε εκείνα τα αγαπημένα σου σημεία και να τα ξαναδιαβάζεις.

featured image: thriveglobal.com