Μερικές φορές όταν ο καιρός έξω είναι μουντός και βροχερός δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι. Και γενικά νιώθεις πως όλα είναι μάταια. Εκείνες τις μέρες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνεις από το να κάτσεις κουκουλωμένη στον καναπέ, με μια ζεστή σοκολάτα. Ανάμεσα σε καλά βιβλία.

Είτε είσαι «μυστήριος» τύπος, είτε προτιμάς τα θρίλερ, είτε θες ένα καλό ρομάντζο, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε το ιδανικό ανάγνωσμα από κάθε είδος. Για να έχεις να διαλέξεις.

Μυστήριο: Το βιβλιοπωλείο των σκιών από τον Mikkel Birkegaard

Φαντάσου ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου όταν διαβάζεις ή όταν διαβάζουν εκείνοι ένα βιβλίο δυνατά. Ότι μπορούν να σε χειραγωγήσουν να σκεφτείς ακριβώς αυτό που επιθυμούν εκείνοι. Φαντάσου ότι τα παλιά βιβλία κρύβουν ισχυρές δυνάμεις, που απλώς περιμένουν να αφυπνιστούν. Όταν κυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο είπαν πως «εκθρόνισε τον Στίβεν Κινγκ και τον Νταν Μπράουν».

Θρίλερ: Το Nutshell από τον Ian McEwan

Ο McEwan δεν είναι ένας συγγραφέας που χρειάζεται συστάσεις. Το Nutshell είναι μια κλασική ιστορία δολοφονίας και εξαπάτησης, που λέγεται από έναν αφηγητή που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον. Ακολουθεί τον αγέννητο Άμλετ καθώς λέει την ιστορία της μητέρας και του εραστή της/θείου του που προσπαθούν να σκοτώσουν τον πατέρα του.

Romance: Το Every Breath από τον Nicholas Sparks

Ακολουθώντας τη ρομαντική παράδοση του Notebook και του Νύχτες στη Ροδάνθη, ο Nicholas Sparks επιστρέφει με νέο βιβλίο. Πρόκειται για μια τυχαία συνάντηση που γίνεται σημείο αναφοράς για δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους – ξεπερνώντας τις δεκαετίες, τις ηπείρους και τα σχέδια της μοίρας.

Δράμα: Το A Little Life από την Hanya Yanagihara

Προσοχή: Είναι απαραίτητο να έχεις χαρτομάντιλα όταν θα διαβάζεις αυτό το βιβλίο. Τέσσερις φίλοι και συμφοιτητές μετακομίζουν, μετά την αποφοίτησή τους, στη Νέα Υόρκη για να φτιάξουν τη ζωή τους – άφραγκοι, χαμένοι, σημαδεύονται από τον εθισμό και την απώλεια και μόνο τους στήριγμα παραμένει η φιλία τους και οι φιλοδοξίες τους

Classic: Η Jane Eyre από την Charlotte Bronte

Δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό που να ταιριάζει περισσότερο σε μια βροχερή μέρα από την ιστορία της Jane Eyre. Εγκαταλελειμμένη ως παιδί, η κακιά θεία της την στέλνει σε ορφανοτροφείο για να μορφωθεί και η ζωή της ως ενήλικη ξεκινά όταν την στέλνουν να δουλέψει για τον Edward Rochester. Στο σπίτι του την περιμένουν η αγάπη αλλά και στιγμές αγωνίας εξαιτίας μερικών πολύ καλά κρυμμένων μυστικών.


featured image: Unsplash|Alisa Anton