Αν ο στόχος σου για τη νέα χρονιά είναι να ταξιδεύεις περισσότερο, ξεκίνα από τους παρακάτω προορισμούς. Δες το σαν δεύτερη ευκαιρία για να φορτίσεις.

Kazanawa, Ιαπωνία

5 under the radar προορισμοι για το επομενο ταξιδι σου

Είναι που θέλεις να πας στην Ιαπωνία καιρό τώρα. Ή μάλλον είναι που θέλω να πάω εγώ, αλλά σε περίπτωση που τα θέλω μας συναντηθούν το Kanazawa είναι το τέλειο μέρος. Είναι εκείνος ο ποροορισμός μεταξύ του Tokyo και του Kyoto. Και το καλύτερο είναι πως μόλις έχουν φτιάξει ένα τρένο που συνδέει το Kanazawa με το Tokyo. Τέλειο; Δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ αλλά εγώ βλέπω δύο σε ένα. Για να σου δώσω μια ιδέα για το τι θα βρεις εκεί, θα βρείς έναν ωραίο συνδυασμό της αρχαίας γιαπωνέζικης παράδοσης αλλά και σύγχρονης ζωής.

Oμάν

5 under the radar προορισμοι για το επομενο ταξιδι σου

Καμία σχέση με την λάμψη του γειτονικού Dubai, στο Ομάν επικράτει μια μικρή ηρεμία. Εκεί, η αραβική κουλτούρα συναντά τις αξίες των Βεδουίνων μαζί με τον εκσυγχρονισμό της κουλτούρας τους. Για την ιδέα που λέγαμε και το τι θα συναντήσεις εκεί, πάρε μια μέρα για να εξερευνήσεις το τιτανοτεράστιο Sultan Qaboos Grand Mosque. Στη συνέχεια, άραξε σε μια παραλία και χαλάρωσε.

Βελιγράδι, Σερβία

5 under the radar προορισμοι για το επομενο ταξιδι σου

Δίπλα στην Πράγα και τη Βουδαπέστη που μας έχουν απασχολήσει πολύ τελευταία, βρίσκεται το Βελιγράδι, μια πόλη που πολύ συχνά βρίσκεται να συγκρίνεται με το Βερολίνο (δεν ξέρω γιατί, λογικά για τους hipsters που έχει μαζέψει). Αξίζει να την επισκεφτείς για τους δρόμους της, τη νυχτερινή ζωή της και το γενικά το χρώμα και την διάθεση που σου δίνει.

Γκόα, Ινδία 

istock_000026994380xlarge

Μην μπερδευτείς από τις χρυσές αμμουδιές, τα γαλανά νερά και τους φοίνικες, γιατί δεν θα είσαι ούτε στις Φιλιππίνες ούτε στη Ταϋλάνδη. Στη Γκόα θα βρεις αυτά και κάτι ακόμη. Μια ψυχική ανάταση, μια ζωντανή (και ταυτόχρονα καυτερή -αγαπημένη-) κουζίνα και ένα θέαμα αρχιτεκτονικής φύσης που δεν βρίσκεις στα τροπικά νησιά.

Άγιος Δομίνικος, Καραϊβική

5 under the radar προορισμοι για το επομενο ταξιδι σου

Το πιο ξεχασμένο νησί της Καραϊβικής είναι ο Άγιος Δομίνικος. Με τα ηφαίστειά του, με τους καταρράκτες του και τις κρυμμένες πισίνες. Γιατί μπορεί να μην έχει παραλίες με άμμο και πολύ τουρισμό αλλά γι’ αυτό ίσως ακόμη να κρατάει το ψευδόνυμο του ως “φυσικό νησί”.