5 τροποι να οργανωσεις ενα ξεχωριστο και ιδιαιτερο δειπνο

Κάθε φορά που καλείσαι να υποδεχθείς στο σπίτι σου ξεχωριστούς ανθρώπους- είτε είναι φίλοι, συγγενείς ή συνάδελφοι- πάντα αγχώνεσαι για το πώς θα οργανώσεις τη βραδιά. Ένεκεν των γιορτινών ημερών και του γενικότερου κλίματος προσπαθείς να φανείς αντάξια των προσδοκιών των άλλων, ξεχνώντας πολλές φορές τα βασικά. Τι στην ουσία όμως κάνει ένα δείπνο ξεχωριστό;

Ας εστιάσουμε σε 5 βασικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από το παραλήρημα και να σχεδιάσεις τα πάντα στην εντέλεια:

  1. Δεν έχει να κάνει πάντα με το γεύμα αποκλειστικά:

Πολλοί συγχέουν το γεύμα με την εμπειρία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείς να δοκιμάσεις ένα τέλειο γεύμα, αλλά η οργάνωση ενός δείπνου είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Κατά κύριο λόγο είναι η κοινωνική παράδοση, μια ευκαιρία που φέρνει τους ανθρώπους κοντά με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και κουλτούρας, αυτή η επαφή που δημιουργεί φιλικές σχέσεις και ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα.

  1. Όσον αφορά το γεύμα συγκεκριμένα:

Αν επιμένεις τόσο πολύ στη σημαντικότητα του φαγητού θα μπορούσες να δοκιμάσεις το εξής: Προσκάλεσε τους φίλους σου και προκάλεσε τους να μαγειρέψετε μαζί. Αυτό κάνει αυτόματα το δείπνο πιο διασκεδαστικό, δίνει σε όλους τη χαρά του να συμμετέχουν στην οργάνωσή του και σε γλιτώνει από την ανησυχία του αν θα τους ικανοποιήσεις όλους με τις μαγειρικές σου ικανότητες!

  1. Ξέχνα τους κανόνες!

Μην παρασυρθείς από κοινότυπες απόψεις τύπου: πρέπει να οργανώσεις το φαγητό μόνο στο επίσημο τραπέζι ή αποκλειστικά στον προσωπικό σου χώρο. Κάλεσε τους δικούς σου εκλεκτούς σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος, πέρα από τα συνηθισμένα, όπως π.χ. στη φύση, σε ένα αυτοσχέδιο τραπέζι ή σε ένα ξύλινο κιόσκι.

  1. Μην αγχωθείς για τις μικρο-λεπτομέρειες

Κάποιες φορές οι οικοδεσπότες ανησυχούν μήπως οι καλεσμένοι προσέξουν ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια που θα τους έκανε να χαρακτηρίσουν το δείπνο ως μη ιδανικό. Ωστόσο αυτό δεν θα’πρεπε να ισχύει , διότι αυτά που φαντάζουν σημαντικά σε εμάς, για κάποιους άλλους είναι μικροπράγματα. Καλό θα ήταν να απολαμβάνεις τη στιγμή, δείχνοντας έτσι την αυτοπεποίθησή σου και δίνοντας τη χαρά της φιλοξενίας στους καλεσμένους σου.

  1. Δοκίμασε κάτι πρωτότυπο!

Προσπάθησε να βάλεις μια «πικάντικη», ξεχωριστή νότα στο δείπνο σου. Αυτό μπορεί να παραπέμπει σε ένα πιάτο με ιδιαίτερα υλικά ή και στο όλο κλίμα που θα φτιάξεις! Πρόσφερε χειροποίητα δώρα ή οργάνωσε μια βραδιά με συγκεκριμένη θεματική(π.χ. μεξικάνικο φαγητό ή παραδοσιακή μουσική από κάποια κουλτούρα της επιλογής σου). Σίγουρα η προσπάθειά σου θα εκτιμηθεί!

Ό,τι κι αν επιλέξεις, να θυμάσαι πως δεν είναι απαραίτητο να μαγειρέψεις  το τέλειο φαγητό ή να στρώσεις το πιο επίσημο τραπέζι. Είναι πιο σημαντικό να είσαι διαφορετικός από τα συνηθισμένα. Εστίασε στην επαφή μεταξύ των καλεσμένων. Εξάλλου είμαστε κοινωνικά όντα και η επαφή είναι αυτή που αναζητούμε πιο πολύ απ’ όλα!