5 τροποι να νιωσεις νεοτερη
Cass Bird

Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα που έχει κανείς μεγαλώνοντας τα οποία δεν θα αντάλλασσε με τίποτα. Η εμπειρία, η αυτοπεποίθηση και η οικονομική ή προσωπική σιγουριά και ασφάλεια είναι μερικά από αυτά. Αλλά είναι φορές που αναπολείς τις μέρες εκείνες που είχες δουλειά/σχολή και μετά γυμναστική ή δραστηριότητες, αλλά δεν έχανες το κέφι για μια έξοδο και χορό μέχρι πρωίας για να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Συγκέντρωσα λοιπόν, μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να βγεις για λίγο από την ρουτίνα, να κάνεις κάτι διαφορετικό, να «ταράξεις τα νερά» και γιατί όχι; Να νιώσεις μερικά χρόνια νεότερη/ος!

Σχεδίασε μερικές μεγάλες εξόδους μέσα στον χρόνο

Προσπάθησε να οργανώσεις διακοπές με έναν καλό σου φίλο, ή μια βραδιά συναυλίας όπως παλιά με μια μπύρα στο χέρι ένα βράδυ καλοκαιριού. Κανόνισε ένα δείπνο με την παρέα που έχεις να δεις καιρό ή αν έχεις την δυνατότητα ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Διώξε μερικές ευθύνες από πάνω σου

Είναι αλήθεια πως μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο υπεύθυνος και απαιτητικός με τον εαυτό σου αλλά η σύγχρονη ζωή δημιουργεί απίστευτο στρες το οποίο μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε όλα ίσως είναι ένα σημάδι για να περιορίσεις τις ευθύνες που σου αναλογούν.

Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου

Τι καλύτερο από αυτό; Με το πέρασμα των χρόνων προσαρμόζεσαι σε διαφορετικά περιβάλλοντα, προσέχεις τι θα πεις, πώς θα το πεις και πώς θα το εκλάβει ο καθένας. Χαλάρωσε, χαμογέλα και be yourself γιατί χανόμαστε!

Ξεφύλλισε ένα παλιό άλμπουμ

Ναι βρες εκείνο το άλμπουμ των φοιτητικών ή σχολικών σου χρόνων με τις παρέες, τις γκριμάτσες και όλα τα συναφή, πάρε τον καφέ σου και απόλαυσε στιγμές μαγικές.

Επισκέψου την οικογένειά σου

Όσο κι αν έχεις μεγαλώσει, όσο κι αν έχεις προχωρήσει στη ζωή σου, πάντα οι γονείς θα σου φέρονται σαν παιδί. Γιατί να μην το εκμεταλλευτείς και να κάνεις κι εκείνους χαρούμενους;

Τρόποι να πας μερικά χρόνια πίσω και να κάνεις πράγματα που έχεις αφήσει για καιρό υπάρχουν πολλοί. Η ουσία είναι ότι τα χρόνια περνούν και είναι κρίμα να μην το καταλάβεις. Εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή, όσο κι αν ακούγεται ουτοπικό και προχώρα πάντα με διάθεση και όρεξη για ζωή γιατί…. όπως είχε πει και ο John Lennon, «η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν είσαι απασχολημένος με άλλα πράγματα.»