Το κακό είναι ότι όχι μόνο το μυαλό σου μπορεί να γεμίσει με σκέψεις, υποχρεώσεις, καθημερινές εκκρεμότητες αλλά, ότι όλα αυτά μπορεί να φωλιάζουν εκεί και να αποκτούν μια αρνητική χροιά και ενδεχομένως να δημιουργούν και μια σειρά από αρνητικούς συνειρμούς που να σε ακολουθούν ώρες ή και μέρες.

Αν βρίσκεσαι συχνά σε αυτή τη θέση, ακολουθούν 5 καθοριστικές ενέργειες, εγκεκριμένες από ειδικούς, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς.

Χαλάρωσε πριν πας για ύπνο

… αντί να εξακολουθείς να δουλεύεις

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά όταν κάποιες μέρες οι 24 ώρες της ημέρας απλά δε σου φτάνουν. Σύμφωνα, όμως, με την life coach, Elisabeth Su, αν θέλεις καθαρό μυαλό, πρέπει να βάζεις αυτά τα όρια. «Βάλε αυστηρά όρια που να απορρίπτουν τη δουλειά πριν από τον ύπνο. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να προσπαθείς να κοιμηθείς με τη δουλειά να γυρνάει μέσα στο κεφάλι σου.» λέει η ίδια στο Elite Daily συμπληρώνοντας, «Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι η χρήση τεχνολογίας ακριβώς πριν από τον ύπνο επηρεάζει αρνητικά την ποσότητα και την ποιότητά του».

Ακολούθησε μια πρωινή ρουτίνα

Φρόντισε αυτή η ρουτίνα να μην περιλαμβάνει τηλέφωνο, υπολογιστή κλπ. «Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς το πρωί είναι να ελέγξουμε τα τηλέφωνά μας», λέει η Elisabeth Su στο Elite Daily. «Αυτό δεν είναι μόνο ένα σκληρό ξεκίνημα της ημέρας, αλλά έρευνες δείχνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα άγχους». Αντί αυτού προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πρωινό τελετουργικό που θα απολαμβάνεις, με την Su να προτείνει πως «Θα μπορούσε να είναι ένας σύντομος διαλογισμός, ένας περίπατος, ένα πρωινό με τον σύντροφό σου ή 20 λεπτά ανάγνωση ενός βιβλίου ή περιοδικών. Θα εκπλαγείς από το πόσο παραγωγικότερη θα είσαι στην δουλειά σου».

Γράψε θετικά σημειώματα για το πώς βλέπεις το μέλλον σου

Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι θετική σκέψη. Για την καριέρα σου, για την προσωπική ζωή και την οικογένειά σου, για οτιδήποτε θέλεις και γράψε σαν να έχεις ήδη αποκτήσει ό,τι ήθελες. Σύμφωνα με την health coach, Elise Marie Collins είναι ο ιδανικός τρόπος να μετατοπίσεις την προσοχή σου από τις αρνητικές σκέψεις. Πέντε λεπτά αισιόδοξων σκέψεων με αίσθημα ευγνωμοσύνης την ημέρα αρκούν.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει άσχημα

για λίγο

Πολλές φορές στην προσπάθεια να πολεμήσεις κάτι, όταν δεν το πετυχαίνεις, αισθάνεσαι νικημένη και περισσότερο απογοητευμένη από ό,τι ένιωθες πριν. Σύμφωνα με το σύγχρονο διαλογισμό, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνεις σε στιγμές όπως αυτή, είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να ηρεμήσει και βιώσεις την αρνητικότητα μέχρι να περάσει, αντί να προσπαθήσεις να την απομακρύνεις αμέσως. Η ιδέα εδώ είναι ότι μόλις φτάσεις στο επίπεδο να αισθάνεσαι τα συναισθήματά σου όπως έρχονται, θα συνηθίσεις στο γεγονός ότι μπορούν πραγματικά να ξεκαθαρίσουν και ότι οι κακές σκέψεις δεν διαρκούν για πάντα.

Κάνε θετικές σκέψεις για τον εαυτό σου

Η Susan Shumsky, δασκάλα γιόγκα και συγγραφέας του βιβλίου Exploring Meditation, συνιστά μιλώντας στο Elite Daily: «Πήγαινε κάπου που μπορείς να είσαι μόνη για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μίλα στον εαυτό σου λέγοντας του λόγια ενθαρρυντικά με σιγουριά, με σίγουρη φωνή. Θα χαλαρώσεις αμέσως και θα αισθανθείς καλύτερα».

Ένα παράδειγμα της;

«Είμαι ελεύθερη από όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δε με εξυπηρετούν πλέον, είμαι ελεύθερη από πίεση, εξάντληση και συντριβή, οι σκέψεις αυτές απελευθερώνονται από το μυαλό μου τώρα και έχουν φύγει. Γεμίζω με σκέψεις για την ειρήνη, την αγάπη, την ευκολία, την άνεση, την απελευθέρωση, την θετική ενέργεια και την αβίαστη συμπεριφορά … Έχω τον έλεγχο του νου και της ζωής μου, τώρα και για πάντα».


featured photo: PureWow