5 τρόποι να επαναφέρεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά

Η αλήθεια είναι πως όλες παρακολουθούμε τα hair trends, αλλά η υγεία των μαλλιών μας τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ από τον ήλιο και τη θάλασσα!

Υπάρχουν βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να περιποιηθείς, να προστατέψεις ή και να επαναφέρεις τα μαλλιά σου.

  • Αντηλιακό μαλλιών: Ναι, έχουν και τα μαλλιά σου ανάγκη από μια καλή αντηλιακή προστασία. Ο ήλιος ξηραίνει τις άκρες και ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Επίλεξε ένα καλό προϊόν και τοποθέτησε το κυρίως στις άκρες για ολική προστασία.
  • Δώσε προσοχή στην περιποίηση: Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη ταλαιπωρημένα, καλό θα ήταν να δώσεις βάση στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, φρόντισε να μην λούζεσαι καθημερινά και απόφυγε όσο μπορείς το καθημερινό ίσιωμα.
  • Άλλαξε μαξιλαροθήκη: Όταν αντιμετωπίζεις μια bad hair day, πολλές φορές οφείλεται στο υλικό της μαξιλαροθήκης σου. Οι experts προτείνουν να χρησιμοποιούμε silk υλικά που είναι πολύ πιο φιλικά με την τρίχα.
  • Πρόσεχε τη βαφή μαλλιών: Πολλές φορές τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τη συχνή χρήση βαφών. Καλό θα ήταν όταν επιλέξεις μια χρωματική αλλαγή στα μαλλιά σου, να συμβουλευτείς τον ειδικό για τα κατάλληλα shampoo και conditioners που θα βοηθήσουν στην προστασία και περιποίηση των μαλλιών σου.
  • Απόφυγε τα λαστιχάκια μαλλιών: Ναι εννοείται πως η ζέστη μας ταλαιπωρεί και συνήθως πιάνουμε τα μαλλιά μας σε τέτοιες συνθήκες. Ωστόσο το έντονο δέσιμο των μαλλιών σπάει την τρίχα και δημιουργεί θέματα στην ποιότητα των μαλλιών. Προτίμησε να χρησιμοποιείς λαστιχάκια που είναι φτιαγμένα από υφασμάτινα υλικά και δέσε πιο χαλαρά τα μαλλιά σου.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.