Οι ημέρες πριν την περίοδο σίγουρα δεν είναι και οι πιο ευχάριστες. Συνοδεύονται από πονοκεφάλους, κράμπες, ναυτία, φούσκωμα και φυσικά κόπωση. Ίσως αυτό το τελευταίο σύμπτωμα να είναι και αυτό που σε ταλαιπωρεί πιο πολύ. Νιώθεις πως δεν μπορείς να είσαι παραγωγική στην εργασία σου, δεν έχεις όρεξη να γυμναστείς, νυστάζεις, δεν έχεις καν την όρεξη να σηκωθείς από τον καναπέ.

Υπάρχει όμως κάτι που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την κόπωση εκείνων των ημερών; Και όμως, υπάρχει και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως να φαντάζεσαι.

Άλλαξε τον τρόπο που γυμνάζεσαι

Προσπάθησε να ακούσεις τις ανάγκες του σώματός σου και μην το παρακάνεις με τη γυμναστική. Εάν νιώθεις κουρασμένη, δεν χρειάζεται να πιεστείς απλά και μόνο για να μην χάσεις την προπόνησή σου. Δοκίμασε να κάνεις κάποιες στάσης γιόγκα που ξέρεις ότι σε ανακουφίζουν ή ένα πιο χαλαρό περίπατο.

Κοιμήσου

Τώρα είναι η ευκαιρία σου να κοιμηθείς λίγο παραπάνω από ότι τον υπόλοιπο μήνα. Κοιμήσου όταν νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη ακόμα και εάν αυτό είναι για μισή ώρα το μεσημέρι. Έτσι θα γεμίσεις ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Άλλωστε κανείς δεν θα σου πει τίποτα για μισή ώρα!

Αντικατέστησε τον καφέ σου με πράσινο τσάι

Μπορεί να νιώθεις ότι ένας καφές την στιγμή που νιώθεις τόση κόπωση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Αλλά η αλήθεια είναι πως η καφεΐνη θα επιδεινώσει την κατάσταση αφού μπορεί να προκαλέσει και πόνους στο στήθος. Οπότε καλύτερα για αυτές τις ημέρες να αποφύγεις την καφεΐνη και να προτιμήσεις μια κούπα πράσινο τσάι!

Πιες νερό

Γενικά πρέπει να πίνεις νερό, πόσο μάλλον τις ημέρες πριν την περίοδό σου. Προσπάθησε να μην καταναλώνεις λιγότερα από οκτώ ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα γιατί η αφυδάτωση σίγουρα σου προκαλεί ατονία και κούραση.

Φάε πιο συχνά

Φρόντισε να τρως μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα πιο συχνά. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά θα διατηρούνται στο σώμα σου και δεν θα χάνεις την ζωντάνια και την ενέργεια σου.

featured photo: @ElenaT