Το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπως είναι το φθινόπωρο, σου δημιουργεί την ανάγκη για μια ανανέωση. Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι και το νοικιάζεις, μπορεί να σκέφτεσαι ότι είναι δύσκολο να το αλλάξεις. Αλλά αυτό δεν ισχύει.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και ανανέωσε το σπίτι που νοικιάζεις, δίνοντάς του την προσωπική σου αισθητική.

Άλλαξε τα φωτιστικά σου

Προσπάθησε να τα κάνεις ενδιαφέροντα. Μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο σχήμα ή σχέδιο ή ένα ιδιαίτερο χρώμα. Προσπάθησε να εναρμονίζονται με το υπόλοιπο στυλ του χώρου. Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι ήπιος και κατάλληλος για τον κάθε χώρο.

https://www.instagram.com/p/BY3yvNwF3-6/?hl=el&taken-by=grisorodesigns

Δώσε χαρακτήρα στα παράθυρα

Κουρτίνες, σκίαστρα, ρολά ή οτιδήποτε μπορεί να πλαισιώσει ένα παράθυρο και να σου παρέχει σκιά μπορεί να αναβαθμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο δίνοντάς του χαρακτήρα. Το καλό είναι ότι το budget σου δεν χρειάζεται να είναι πολύ υψηλό για να το πετύχεις.

Εξέτασε την επιλογή μιας ταπετσαρίας

Δεν χρειάζεται να τη βάλεις σε όλο το δωμάτιο. Ούτε καν σε όλο τον τοίχο, μιας και έτσι το κόστος ανεβαίνει. Έστω και ένα μέρος του τοίχου να καλύψεις, η αλλαγή θα φανεί. Προσθέτει προσωπικό στυλ και δεν είναι μια επένδυση που θα βλάψει το πορτοφόλι σου.

Επένδυσε σε καλά έπιπλα

Δεν χρειάζεται όλα σου τα έπιπλα να είναι ακριβά.  Το γεγονός ότι νοικιάζεις ένα σπίτι, δε σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγεις στις φθηνές και ευρείας κατανάλωσης επιλογές. Τα ποιοτικά έπιπλα αξίζουν λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά θα σε συντροφεύουν χρόνια. Άσε που αλλάζουν την αισθητική όλου του χώρου. Αν μια πολυθρόνα είναι του γούστου σου και ταιριάζει με το τωρινό σου σπίτι, δύσκολο να μη βρει χώρο και στο μελλοντικό. Μην ξοδεύεις λεφτά σε μη ποιοτικά έπιπλα που θα κρατήσουν μόνο λίγα χρόνια.

Δώσε στοιχεία της προσωπικότητάς σου στο σπίτι σου, βάφοντάς το

Στα περισσότερα σπίτια που νοικιάζονται, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πρόβλημα να κάνεις αλλαγή στο χρώμα των τοίχων. Αρκεί να το επιστρέψεις στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν όταν φύγεις. Είναι σημαντικό ο χώρος σου να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου. Το χρώμα στους τοίχους είναι ένας εύκολος τρόπος να το πετύχεις.

Δες ακόμα: Τα do’s και τα don’ts όταν διακοσμείς με βάση το λευκό


featured image: Unsplash|Daniil Silantev