Η ψυχική υγεία είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική. Με απλά tricks  μπορείς να  κατορθώσεις και τα δύο.

Πόσες φορές έχεις αναζητήσει μερικά απλά tricks για να ανανεωθείς; Να νιώσεις πιο υγιής, γεμάτη και αναζωογονημένη; Υπάρχει λύση. Από διακριτικές αλλαγές στον τρόπο που δουλεύεις ή κοιμάσαι μέχρι το πώς τρως ή διασκεδάζεις, αποκτάς μία νέα ρουτίνα.

1. Πάρε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου

Τα οφέλη της ενυδάτωσης είναι πολλά. Από το καλύτερο δέρμα μέχρι την καλύτερη λειτουργεία του οργανισμού σου, έχεις μόνο να κερδίσεις. Ένα extra tip είναι να επενδύσεις σε ένα θερμό που θα έχεις πάντα μαζί σου. Ή κάποιο μεταλλικό καλαμάκι. Με αυτό τον τρόπο, συνεισφέρεις τόσο στον εαυτό σου όσο και στο περιβάλλον.

2.Αφοσιώσου στα γεύματα σου χωρίς να αποσπάσαι

Πόσες φορές τρως βλέποντας ταυτόχρονα το επεισόδιο που άφησες μισό στο Netflix; Η αλήθεια είναι πως ενώ μπορεί να σου αρέσει να παρακολουθείς κάτι όσο τρως, δεν βοηθά τα γεύματα σου. Μπορεί να σου δημιουργείται για παράδειγμα ένταση ή άγχος, με αποτέλεσμα να τρως πολύ γρήγορα. Επίσης, όταν ακολουθείς ένα πιο mindful eating, αφοσιώνεσαι σε αυτό, μασάς αργά και καταναλώνεις πιο προσεκτικά ότι έχεις στο πιάτο σου.

3. Πρόσθεσε λίγη λεβάντα στον ύπνο σου

Η λεβάντα και γενικά η αρωματοθεραπεία, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ποιότητα του ύπνου σου. Δοκίμασε να προσθέσεις μερικές σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι σου και θα δεις πόσο πιο χαλαρωμένη θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς.

4. Εφάρμοσε τον κανόνα των 20/20/20

Η τεχνολογία έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή σου εργασία. Τα μάτια σου, το σώμα σου και ο νους σου χρειάζονται συχνά διαλείμματα. Κάνε ένα διάλειμμα 20′ δευτερολέπτων κάθε 20 λεπτά και άφησε τα μάτια σου να περιπλανηθούν 20 μέτρα από εκεί που είσαι. Με αυτό τον τρόπο, δίνεις ένα μικρό boost στον εαυτό σου για να συνεχίσει δριμύτερα αυτό που έκανε πριν.

5. Μύρισε μία φέτα πορτοκάλι

Είναι δοκιμασμένο. Το πορτοκάλι σε κρατά σε εγρήγορση, μειώνει το άγχος και αυξάνει τη διάθεση σου. Μπορείς επίσης, να προμηθευτείς κάποιο ανάλογο λαδάκι και να ρίχνεις μερικές σταγόνες  στους καρπούς σου. Θα δεις πολύ σύντομα πως όλα αυτά τα μικρά και απλά tricks μπορούν να δώσουν μία νέα πνοή στην καθημερινότητα σου.