92d46ab3e325c6a7e974e5af11d1042d

Το φθινόπωρο είναι εκείνη η εποχή που χρειάζεσαι αρκετή μουσική και μπόλικο ζεστό καφέ. Είναι εκείνη η εποχή της «αναθεώρησης» και της αναζήτησης νέων στόχων. Ο Οκτώβριος μήνας είναι ιδανικός για ανακάλυψη νέων τραγουδιών και καλλιτεχνών, καθώς βάζει και εκείνος το λιθαράκι του για τον ερχομό του χειμώνα. Φτιάξε λοιπόν, ένα ζεστό ρόφημα και απόλαυσε τα παρακάτω τραγούδια:

  1. Arbitraire-Compound

Πρόκειται για ένα εγχείρημα τριών φίλων, που αν και προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά ακούσματα (τζαζ, κλασική και χιπ-χοπ ) ο καθένας , κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες συνθέσεις στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η μουσική δεν θέλει «πρέπει» και περιορισμούς.

    1. Gabriel Bruce- Come all sufferers

Εκκεντρικό, ιδιαίτερο και σίγουρα ταλαντούχο θα χαρακτήριζε κανείς τον Gabriel Bruce, έναν καλλιτέχνη από το Λονδίνο που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 2010 περίπου . Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που αγαπούσε τη μουσική ενώ έχει επηρεαστεί από τους Leonard Cohen, Nick Cave and David Bowie.

  1. Cassy- Back

Η Cassy γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά μεγάλωσε στην Αυστρία σε ένα μουσικόφιλο περιβάλλον. Αν και σπούδασε σε δραματική σχολή κατάλαβε γρήγορα πως δεν ήταν αυτό το πάθος της , δεν ήταν αυτό που τη γέμιζε. Από νωρίς όμως συνειδητοποίησε ότι την έχει κερδίσει η electro-techno μουσική. Η Chaka Khan αποτέλεσε είδωλο και μεγάλο πρότυπο για την ίδια. Και στην ερώτηση « τι είναι αυτό που σε εμπνέει;» εκείνη απαντάει « να είσαι ο αυτός σου και αν δεν μπορείς , τότε να είσαι η Chaka Khan!»

  1. Leonard Cohen-You want it darker

Τραγουδιστής, ηθοποιός, πιανίστας, συγγραφέας , αλλά κυρίως, καλλιτέχνης. Τα τραγούδια του Leonard Cohen θα σου μιλήσουν για τον έρωτα, τη μοναξιά και για όλα εκείνα τα συναισθήματα που μας κυριεύουν κατά καιρούς. O Leonard Cohen στα 82 του χρόνια κυκλοφορεί ένα πολλά υποσχόμενο άλμπουμ με νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έχει τον τίτλο “You Want It Darker” και όσοι το άκουσαν το χαρακτήρισαν αριστούργημα.

  1. Florence and the machine- Wish that you were here.

Οι πασίγνωστοι Florence and the Machine επιστρέφουν γράφοντας το soundtrack της νέας ταινίας του Tim Burton. Ο μελαγχολικός τόνος του τραγουδιού είναι έντονος και ταιριάζει γάντι στο κλίμα του φθινοπωρινού Οκτώβρη.