Σίγουρα μια βόλτα με το ποδήλατο σου την Κυριακή είναι το πιο καλό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και στην υγεία σου. Ωστόσο όταν έρθει η Δευτέρα και χαθείς πάλι ανάμεσα σε δουλειά και υποχρεώσεις, το κουράγιο σου για άσκηση θα μειωθεί.

Συγκεντρώσαμε 5 βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να μην ξεφεύγεις απ’ το καθημερινό σου workout:

  • Κάνε πρόγραμμα: Κάθε Κυριακή, πριν το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, σκέψου για τους workout στόχους σου. Βάλ’ τα κάτω και κατάληξε στο τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μια busy εβδομάδα. Καλό θα ήταν να μην υπερβάλλεις στους στόχους σου. Έτσι δεν θα ξεφεύγεις και απ το πρόγραμμά σου.
  • Οργάνωσε ολόκληρο το έτος σου: Όταν έχεις αποφασίσει ότι αυτή τη χρονιά θα ασκηθείς και θα πετύχεις τους στόχους σου, θα πρέπει και να οργανωθείς ολοκληρωτικά. Φρόντισε για τα ρούχα και τα tools γυμναστικής, δώσε ώθηση στον εαυτό σου και ξεκίνα δυναμικά.
  • Να έχεις αυτογνωσία: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα προσωπικά μας όρια. Μην ξεκινάς προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις αντοχές σου. Αυτό θα σε ωθήσει στο να κουραστείς και να σταματήσεις πλήρως απογοητευμένη. Ακόμη και μισή ώρα τρέξιμο τη μέρα σου δίνει το σωστό balance για να ξεκινήσεις.
  • Διατήρησε το ενδιαφέρον της άσκησης: Επίλεξε τη γυμναστική που σου φτιάχνει τη διάθεση. Αυτή την άσκηση που θα σου δίνει χαρά και κίνητρα για να συνεχίσεις. Μην επηρεάζεσαι απ’ τους άλλους και κάνε την άσκηση που σε κάνει να νιώθεις πραγματικά καλά.

Βρες τον καλύτερο workout buddy: Αν δεν έχεις το θάρρος να ξεκινήσεις μόνη, τότε βρες το κατάλληλο άτομο, έναν partner in crime, που θα σε βοηθήσει. Είτε είναι η φίλη σου είτε το παιδί που γνώρισες στο γυμναστήριο, ξεκίνα με καλή παρέα και θα ανακαλύψεις πως η άσκηση θα σου προσφέρει πολλά εφόδια και γιατί όχι και μια νέα bestie