Τα νούμερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας ανά τον κόσμο έχουν ανέβει με γοργούς ρυθμούς εδώ και χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πάνω από το 40% είναι επιχειρηματίες και πολλές είναι επίσης αυτές που έχουν γίνει αφεντικά του εαυτού τους. Πώς όμως μπορεί κανείς να κάνει τα επιχειρηματικά του όνειρα πραγματικότητα με 5 απλά tips;

Αφορμή λοιπόν στάθηκε ένα podcast με τίτλο “She Makes Money Moves” από το Glamour και το iHeartRadio. Η καλεσμένη περιέγραφε ότι παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να κάνει πεζοπορία στο Pacific Crest Trail. Όταν γύρισε, άνοιξε μία επιχείρηση εμπνευσμένη από αυτό το ταξίδι. Ακόμα κι αν αγαπάει την δουλειά της, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Για να τα καταφέρει, βρήκε 2-3 επιπλέον δουλειές. Ποια tips δόθηκαν από την Ashley Feinstein Gerstley, ιδρύτρια της Fiscal Femme, σχετικά με το πώς τα έχει καταφέρει;

Μάθε τα νούμερά σου

Όταν βγαίνεις στην αγορά εργασίας ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση, είναι σημαντικό να ξέρεις τα νούμερά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις ακριβώς τα προσωπικά και επαγγελματικά σου έξοδα για κάθε μήνα και κάθε χρόνο. Καθώς κάνεις τους σχεδιασμούς σου, προσπάθησε να συμπεριλάβεις κάθε είδους έξοδο. Ακόμα και αυτά που δεν συμβαίνουν τόσο συχνά, όπως ραντεβού στον γιατρό ή ταξιδιωτικά έξοδα. 

Υπολόγισε το μελλοντικό σου εισόδημα 

Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι το πόσα έξοδα θα χρειαστεί να κάνεις, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα βάζοντας χρήματα στην άκρη. 

Αυτό θα το χαρακτηρίζαμε περισσότερο ως “τέχνη” παρά σαν επιστήμη. Αυτά τα νούμερα δεν θα σταματήσουν να αλλάζουν, έτσι χρειάζεται να ανανεώνεις συνεχώς αυτά τα νούμερα ώστε να βλέπεις την επιχείρησή σου να αλλάζει και να αναπτύσσεται σύμφωνα με το budget σου. 

Δημιούργησε τη δική σου εκδοχή επενδύσεων 

Όπως ανέφερε η Ashley Feinstein Gerstley, όταν ξεκίνησε κατέγραφε κάθε έσοδο, έξοδο και κάθε της οικονομία σε ένα φύλλο εργασιών. Κάθε φορά που έβαζε χρήματα στην άκρη, το κατέγραφε εκεί. Με αυτόν τον τρόπο ένιωθε πως είχε κάποια κίνητρο. 

Με κάθε “όχι” ή “όχι ακόμα” που έλεγε, έδινε χρόνο στην επιχείρηση να μεγαλώσει. 

Κάνε εβδομαδιαία και μηνιαία πάρτι για τα οικονομικά σου

Είναι σημαντικό να κρατάς τα πράγματα σε μία ισορροπία, να τα υπολογίζεις και να τα ανανεώνεις. Σε κάθε έλεγχο των οικονομικών σου, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα, φρόντισε να έχεις κοντά σου την αγαπημένη σου κούπα με τσάι, κεριά και λίγη μουσική. Δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και ονόμασέ το “πάρτι οικονομικών”. 

Μην ξεχνάς τους φόρους

Ένα από τα πιο συχνά λάθη των νέων επιχειρηματιών είναι ότι δεν βάζουν ποτέ χρήματα στην άκρη για τους φόρους. Φρόντισε να καταγράφεις με μεγάλη προσοχή κάθε μήνα τα έξοδα και έσοδα, ώστε να κρατάς χρήματα και για τους φόρους που σου αναλογούν. 

Πηγή: glamour.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

images: Career Girl Daily