Το να διακοσμήσεις τον χώρο σου ακριβώς όπως τον φαντάζεσαι δεν είναι τόσο δύσκολο και δαπανηρό όσο ίσως πιστεύεις. Ειδικά τώρα πια που κατακλυζόμαστε από χιλιάδες εικόνες μέσα από τα social media, είναι πολύ εύκολο να βρεις την έμπνευση που αναζητάς. Το ίδιο εύκολο είναι όμως και το να μπερδευτείς τόσο που να χάσεις κάθε διάθεση για διακόσμηση.

Για αυτό εδώ θα δεις μόνο τα βασικά tips που θα αναβαθμίσουν εύκολα τον χώρο σου.

Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες

Όπως γνωρίζεις, τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Οι μικρές πινελιές όχι μόνο αλλάζουν την εμφάνιση και την αισθητική του χώρου σου, αλλά μπορούν επίσης να είναι απίστευτα προσιτές. Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να ανανεώσεις το σπίτι σου μέσα από τα διακοσμητικά και τα μικρά αντικείμενα. Διάλεξε μια συγκεκριμένη περιοχή και επένδυσε σε μερικά καινούργια αξεσουάρ όπως κομοδίνα, νιπτήρα μπάνιου ή φωτιστικά.

Χρώμα

Λίγα πράγματα δημιουργούν τόσο μεγάλες αισθητικές αλλαγές στον χώρο όσο το χρώμα. Και ειδικά τώρα που έχει καλοκαιριάσει, είναι η κατάλληλη περίοδος για να βάψεις το σπίτι σου. Εάν δεν θέλεις ή δεν μπορείς αυτήν την περίοδο να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή, επέλεξε απλά να βάψεις έναν τοίχο ή ένα σημείο σε κάποιο δωμάτιο.

Πρόσθεσε έναν καθρέπτη

Όταν θέλεις να δώσεις στιλ και λάμψη σε έναν χώρο, μπορείς απλά να προσθέσεις έναν καθρέπτη. Αναβάθμισε οποιοδήποτε βαρετό και παραμελημένο χώρο με έναν οβάλ, ορθογώνιο ή στρογγυλό καθρέφτη.

Επανεξέτασε τη θέση της τηλεόρασή σου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Izzy Leonard (@nest_number_9)

Ένα από τα πολλά που μας έχει διδάξει ο τελευταίος χρόνος, είναι ότι η τηλεόραση  μπορεί να σε κάνει να περάσεις κάποιες ώρες ευχάριστα. Εάν θες να αλλάξει κάτι οπτικά στο σημείο που είναι η τηλεόραση σου μπορείς απλά να την τοποθετήσεις στον τοίχο σου και να φτιάξεις και όλα αυτά τα καλώδια που φαινόντουσαν, για να μην φαίνονται. Έτσι θα απελευθερωθεί και το έπιπλο που είχες την τηλεόραση και θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις διαφορετικά, τοποθετώντας διακοσμητικά ή βιβλία.

Δώσε χαρακτήρα στη βιβλιοθήκη σου

Το να δώσεις νέα πνοή στη βιβλιοθήκη σου είναι πολύ απλό, αφού έχεις ήδη όλο το υλικό για να το κάνεις. Δηλαδή τα βιβλία. Εάν λοιπόν θέλεις να αλλάξεις την εμφάνιση του χαρακτήρα σου, άλλαξε τη διάταξη των βιβλίων σου. Μια λύση είναι να τα τοποθετήσεις ανά χρώμα ή να τοποθετήσεις διακοσμητικά ανάμεσά τους.

feautred photo: @hellomikee