“Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.” H Jackson Brown το είπε αυτό.

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει στην ζωή μας -και θα συναντήσουμε- ανθρώπους που νιώθουμε πως δεν μας προσφέρουν κάτι. Που δεν μας πάνε ένα βήμα παραπέρα ως προσωπικότητες. Είναι απλά στην ζωή μας και η σχέση μας μαζί τους περνάει από χίλια κύματα. Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνουμε το “κακό” που μπορεί να μας κάνουν. Ορίστε μερικοί τύπου τέτοιων ανθρώπων και τα χαρακτηριστικά τους.

#Ο αρνητικός σε όλα

10 τυποι ανθρωπων που δεν χρειαζομαστε στην ζωη μας

Είναι από εκείνους που απορρίπτουν ότι τους πεις. Απορρίπτει ακόμα και τα όνειρα σου, πριν καν προλάβεις να τα πραγματοποιήσεις. Συνήθως αμφιβάλλει για τα πάντα και είναι καχύποπτος. Σκέφτεται από την πρώτη στιγμή ότι κάτι δεν θα λειτουργήσει, αντί να σκεφτεί το πώς μπορεί να λειτουργήσει. Άλλο ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των αρνητικών ανθρώπων είναι πως δεν θα χαρούν με την χαρά σου. Αντιθέτως, στην αποτυχία και την στεναχώρια θα ρίξουν αλάτι στην πληγή σου.

#Ο “εγώ είμαι και κανένας άλλος”

                                    

Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με έναν τέτοιο τύπο. Είναι αυτοί που πιστεύουν πραγματικά ότι είναι πιο έξυπνοι και καλύτεροι σε όλα. Επίσης πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να μειώνουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να αισθάνονται ένα τίποτα. Μιλούν συνέχεια για τον εαυτό τους χωρίς να δίνουν σημασία στους άλλους όταν εκείνοι μιλάνε. Δηλαδή είναι και πολυλογάδες. Oh my God! Φυσικά και δεν θα σε βοηθήσει σε μια δύσκολή σου στιγμή γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν αξίζει τον χρόνο του.

#Ο ψεύτικος

10 τυποι ανθρωπων που δεν χρειαζομαστε στην ζωη μας

Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σου κάνει συνέχεια κοπλιμέντα, σου μιλάει όμορφα, σε στηρίζει. Μέχρι εδώ πολύ καλά ε; Έλα όμως που εσύ νομίζεις ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα εκ μέρος του. Και μόνο που μπαίνεις στην διαδικασία να αμφισβητείς έναν καλό λόγο, σίγουρα κάτι παίζει εδώ. Ναι, μιλάω για αυτούς που ενώ νομίζουν ότι σου δείχνουν την αγάπη(;) τους, εσύ το λαμβάνεις διαφορετικά. Γενικότερα μαζί τους, είσαι κάπως διστακτική. Δεν είναι λίγο κουραστικό αυτό όμως για τις ανθρώπινες σχέσεις; Δεν είναι λίγο λάθος να φιλτράρεις δύο και τρεις φορές αυτά που σου λένε; Για να το κάνεις όμως, σίγουρα κάτι θα χεις παρατηρήσει. Και συνήθως η διαίσθησή μας είναι σωστή.

#Ο ψεύτης

                                         

Σύνηθες φαινόμενο. Όλοι έχουμε πέσει πάνω σε έναν τέτοιο τύπο, τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας. Τι να πρωτοπείς τώρα για αυτόν. Λέει ψέματα. Σε σένα. Σε όλους. Έλεγε, λέει και θα συνεχίσει και στο μέλλον έτσι. Εσύ σίγουρα ξέρεις πως δεν μπορείς να του εμπιστευτείς τίποτα, ούτε να πιστέψεις και αυτά που σου λέει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι λέει ψέματα όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για τα πάντα. Το τραγικό είναι ότι ζει μέσα στα ψέματα του και κάποια στιγμή σίγουρα θα τα πιστέψει και ο ίδιος. Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια!

#Ο φίλος-φάντασμα

5 τυποι ανθρωπων που δεν χρειαζομαστε στην ζωη μας

Βρε τι να κάνει αυτός ο Γιάννης; Χάθηκε ξαφνικά! Και έτσι ξαφνικά θα εμφανιστεί πάλι από το πουθενά.BOO! Είναι από εκείνους τους “φίλους” που μπορεί να είστε κάθε μέρα μαζί, ξαφνικά να χαθεί για μέρες-εβδομάδες-μήνες(!), και να εμφανιστεί πάλι ΚΥΡΙΟΣ σαν να μην έχει συμβεί κάτι και να προσπαθήσει να ξαναπιάσει την φιλία σας από εκεί που την είχατε αφήσει. Excuse me??? Πώς θα μπορέσεις να υπολογίσεις σε έναν τέτοιο άνθρωπο;

Μήπως τελικά μπορούμε και χωρίς αυτούς;

Μήπως η ζωή μας θα είναι καλύτερη αν τους αποβάλουμε από αυτήν;