Σε έναν γάμο πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Από το να μεθύσει ο κουμπάρος, μέχρι να πάρει υπνωτικό ο αδερφός της νύφης ή να αποφασίσει η καλύτερη φίλη του γαμπρού πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να του πει πως είναι ερωτευμένη μαζί του. Τουλάχιστον, αυτοί είναι οι άξονες του νόμου του Μέρφι σε ό,τι έχει να κάνει με μια γαμήλια τελετή, σύμφωνα με τις παρακάτω πέντε ταινίες.

Ναι, σε αυτές τις ταινίες, ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει, και μάλιστα τη χειρότερη στιγμή.

My Best Friend’s Wedding (1997)

Έχεις ποτέ σκεφτεί τις συνέπειες του να συνειδητοποιείς τα συναισθήματά σου πολύ αργά; Ειδικά αν είναι ο καλύτερός σου φίλος; Στην ταινία αυτή, η κατάσταση περίπου είναι έτσι. Η Julia Roberts και ο Dermot Mulroney υποδύονται δυο παιδικούς φίλους, εκ των οποίων ο ένας συνειδητοποιεί τα κρυμμένα αισθήματά του για τον άλλο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Όταν ήταν μικροί είχαν δώσει υπόσχεση να μην παντρευτούν μέχρι τα 28, αλλά ο ένας απ τους δυο την αθετεί και παντρεύεται. Όπως καταλαβαίνεις, η Roberts έχει έναν στόχο σε αυτή την ταινία: να σταματήσει αυτόν τον γάμο.

Bridesmaids (2011)

Προετοιμάσου για ένα συνεχόμενο γέλιο, διάρκειας δύο ωρών και δώδεκα λεπτών. Η Annie, μια single γυναίκα της οποίας η ζωή είναι γεμάτη από δυσάρεστα γεγονότα, καλείται να γίνει maid of honor στον γάμο της καλύτερης φίλης της (Maya Rudolph). Με τη χαώδη ζωή της Annie, αυτή η τελετή γίνεται περισσότερο διασκεδαστική από όσο ενδεχομένως ήταν απαραίτητο.

About Time (2013)

Η αυτή η ρομαντική κομεντί μας υπενθυμίζει, πως θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να κάνουμε ταξίδια στον χρόνο για τις ερωτικές μας σχέσεις. Με πρωταγωνιστές τους Rachel McAdams και Domhnall Gleeson, η ταινία ακολουθεί τον χαρακτήρα του  Gleeson να συνειδητοποιεί πως μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο. Έτσι, κάνει βασικό του στόχο να βρει κορίτσι. Καταλήγει να ερωτεύεται την Amy, αλλά συνειδητοποιεί πως η σούπερ δύναμή του δεν τον προστατεύει από τα προβλήματα της ζωής τελικά.

Four Weddings and a Funeral (1994)

Τον έρωτα δεν τον βρίσκεις και τόσο εύκολα, ειδικά όταν το timing ανάμεσα σε δυο ανθρώπους είναι όσο πιο λάθος γίνεται. Σε αυτή τη γνωστή ρομαντική κομεντί, δύο νέοι άνθρωποι γνωρίζονται σε έναν γάμο στην Αγγλία. Ωστόσο, εκείνη (Andie MacDowell) πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ και έτσι η δυναμική της χημείας τους είναι στον αέρα. Με έναν παράξενο τρόπο, όμως, συναντιούνται αρκετές φορές, συγκεκριμένα σε έναν γάμο και μια κηδεία. Αν σκεφτείς πως η ταινία αυτή αφορά τις αποτυχίες του έρωτα, μάλλον θα ταυτιστείς.

Love Wedding Repeat (2020)

Ο Jack (Sam Claflin) μετά από ένα ταξίδι στην Ιταλία, αναγκάζεται να αποχαιρετήσει μια γυναίκα (Olivia Munn) που του αρέσει πολύ με έναν άβολο τρόπο. Κάποια χρόνια μετά, ξέρει πως θα τη συναντήσει στον γάμο της αδερφής του. Όσο όμως κι αν θέλει να ασχοληθεί μαζί της και να δει αν μπορεί να την ξανακερδίσει, τα πράγματα στην τελετή πηγαίνουν πολύ στραβά. Ο πρώην της αδερφής του είναι εκεί για να καταστρέψει την ευτυχία της και ένα υπνωτικό δίνεται στον πιο λάθος παραλήπτη. Θα καταφέρει να έχει την ευκαιρία του μαζί της;

Δες ακόμα: 5 ταινίες που προκάλεσαν αντιδράσεις με τις ερωτικές σκηνές τους

featured image: Imdb.com