Έχουν αρχίσει να οργανώνουν αποκριάτικα πάρτυ στα αγαπημένα σου μαγαζιά και είσαι εντελώς κατά; Δεν είναι ότι δεν έχεις όρεξη να ντυθείς…μόνο…Είναι ότι δεν έχεις καμία όρεξη να ξεμπλέκεις σερπαντίνες από τα μαλλιά σου. Όταν βγαίνεις, βγαίνεις για να περάσεις καλά. Δεν βγαίνεις βυθισμένη σε μια ψεύτικη ευφορία που είναι έτοιμη απλά να αγκαλιάσει τα χρώματα. Εντάξει, μπορεί να ακούγεται όμορφο αλλά είσαι κουρασμένη από τη δουλειά. Δεν έχεις όρεξη. Αυτές είναι πέντε ταινίες που αξίζει να επιλέξεις αν θέλεις να αποφύγεις τα αποκριάτικα πάρτυ.

1. A marriage story

Είναι μια ρομαντική και δραματική ταινία του 2019, σκηνοθετημένη από τον Noah Baumbach με πρωταγωνιστές τη Scarlett Johansson και τον Adam Driver. Παρουσιάζει το πως ένα δεμένο και αγαπημένο ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει. Καθώς και όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που το κάνουν δύσκολο. Ένα διαζύγιο δεν είναι τόσο απλό όσο το να σταματάς να είσαι ερωτευμένος. Είναι μια υπόθεση που απαιτεί και τα δύο μέρη να δουλέψουν στο να το κάνουν να λειτουργήσει… μαζί.

2. Little Women

Είναι μια ρομαντική ταινία του 2019 σκηνοθετημένη από την Greta Gerwig, με πρωταγωνίστριες τις: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh και την Eliza Scanlen. Είναι η έβδομη προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Louisa May Alcott του έτους 1989. Πραγματεύεται τα όνειρα τεσσάρων αδερφών για το μέλλον και πως οι καθωσπρεπισμοί της εποχής σχετικά με το ρόλο των γυναικών τις περιορίζουν.

3. Kontroll

Είναι μια Ουγγρική δραματική ταινία με στοιχεία κωμωδίας του 2003, σκηνοθετημένη από τον  Nimród Antal. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Sándor Csányi, Eszter Balla και Zoltán Mucsi, ηθοποιοί που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις ακόμα. Πραγματεύεται την τραγική ρουτίνα των ελεγκτών τρένων. Παρουσιάζεται με ψυχεδελικές απεικονίσεις των ονείρων και του χρόνου το πως βρίσκουν την απελευθέρωση τους από αυτή τη φυλακή.

4. Joker

Το Joker είναι μια αμερικανική ταινία ψυχολογικού θρίλερ του 2019 που σκηνοθετείται και παράγεται από τον Todd Phillips, ο οποίος συνέγραψε το σενάριο με τον Scott Silver. Τον ρόλο του Joker παίζει ο Joaquin Phoenix. Πραγματεύεται την ιστορία πίσω από τον χαρακτήρα του Joker. Ο Arthur Fleck είναι ένας αποτυχημένος κωμικός στο stand-up, του οποίου η κάθοδος στην παραφροσύνη και το μηδενισμό εμπνέει μια βίαιη αντι-πολιτισμική επανάσταση εναντίον των πλούσιων στην πόλη του Gotham.

5. Midsommar

Είναι μια ταινία τρόμου του 2019, σκηνοθετημένη από τον Ari Aster και πρωταγωνιστούν οι  Florence Pugh, Jack Reynor, William Jackson Harper, Vilhelm Blomgren, και Will Poulter. Πραγματεύεται την πνευματική αλλά αρνητική απελευθέρωση και ψυχική μάστιγα που καταλαμβάνει τα σώματα ενός ζευγαριού και της παρέας τους κατά τη συμμετοχή τους σε ένα αλχημιστικό φεστιβάλ στη Σουηδία.