Σίγουρα έχεις γνωρίσει κάποιο ζευγάρι που σε εντυπωσιάζει η χημεία τους. Δεν ξέρουμε αν είναι soulmates  αλλά σίγουρα κάτι κάνουν σωστά στη σχέση τους.

Είναι σαν να ακτινοβολούν μαζί. Έχουν αυτή τη χημεία που είναι σαν να βγαίνει αβίαστα, αυθόρμητα, χωρίς προσπάθεια. Κι όμως, χρειάζεται αρκετή δουλειά και επικοινωνία για να φτάσει κάθε ζευγάρι σε αυτό το σημείο. Δες παρακάτω ποια είναι τα 5 “συστατικά” για μία ουσιαστική και “επιτυχημένη” σχέση:

1. Είναι ειλικρινείς

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να περιγράψεις με ακριβή λεπτομέρεια τα πάντα στη ζωή σου αλλά να έχεις την άνεση να μιλήσεις ανοιχτά για οτιδήποτε. Να μπορείς να πεις ότι πέτυχες τον πρώην σου στο δρόμο και ήταν awkward. Αν νιώθεις πως πρέπει να κρύψεις πράγματα για οποιονδήποτε λόγο, αυτό μόνο σας βλάπτει. Και το ίδιο ισχύει και για το σύντροφο σου.

2. Περνούν χρόνο μαζί

Όχι μόνο μηνύματα. Όχι μόνο facetime. Η face-to-face επαφή είναι που χτίζει την οικειότητα, την άνεση και την ελευθερία του καθενός να είναι ο εαυτός του γύρω από τον άλλον. Δεν είναι ανάγκη να είναι ένα συναρπαστικό ραντεβού. Μπορεί να είναι απλά ο καναπές του σπιτιού, λίγο κρασί και κουβέντα.

3. Δεν φοβούνται όμως να περάσουν και χρόνο χωριστά

Όπως είναι άνετοι να είναι μαζί, με τον ίδιο τρόπο είναι άνετοι και να μένουν χωριστά για λίγο. Υπάρχει ακόμη η ανεξαρτησία του καθενός να υπάρχει εκτός αυτής της σχέσης. Δεν εξαρτάσαι επομένως από το αν θα σε κάνει χαρούμενη μόνο ο σύντροφος σου και το αντίστροφο. Εκτιμάς κάθε κομμάτι της ζωής σου και εκτός της σχέσης σου.

4. Είναι ευγενικοί μεταξύ τους

Ο σεβασμός και η ευγένεια είναι κλειδιά σε κάθε ουσιαστική σχέση. Καμιά φορά, λόγω της οικειότητας, πιστεύεις ότι θα σου συγχωρήσει τα πάντα. Ακόμη και αν ξεπερνάς ενίοτε τα όρια. Αυτό όμως πληγώνει τα αισθήματα του συντρόφου σου, όση αδυναμία και αν σου έχει. Άκουσε το ένστικτο σου όταν νιώθεις ότι κάτι συγκεκριμένο θα του εξαντλήσει τη υπομονή και μην το κάνεις/πεις. Αντιμετώπισε την κατάσταση με ηρεμία ή όταν τουλάχιστον, θα έχει περάσει το πρώτο κύμα νευρικότητας.

5. Δείχνουν την εκτίμηση τους

Όσο και αν αγαπάς κάποιον, δεν είναι δεδομένο. Είναι σημαντικό αλλά και πολύ ωραίο να δείχνεις στον άλλον πόσο τον εκτιμάς που βρίσκεται στη ζωή σου. Όπως και εκείνος σε εσένα. Μπορεί να είναι λεκτική εκδήλωση εκτίμησης ή μία κίνηση. Αν για παράδειγμα, παρατηρείς πως δουλεύει πολύ τελευταία, οργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις τη μέρα του άλλου μοναδική και να χαίρεται που την περνά μαζί σου.

featured photo: Twenty20.com/irina.vakaluk