5 στατικές ασκήσεις για να αποβάλλεις την ένταση και την πίεση

5 στατικές ασκήσεις για να αποβάλλεις την ένταση και την πίεση

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε την πλειονότητα του χρόνου μας καθισμένοι σε ένα γραφείο, για αυτό και είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της μέρας να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε 5 πολύ εύκολες και ωφέλιμες ασκήσεις.

Γιατί το να κάθεσαι σου κάνει κακό;

Το να κάθεσαι συνεχόμενα για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, ο οποίος επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, την αρτηριακή πίεση και να διασπά το σωματικό λίπος. Έτσι, μπορεί να προκαλέσει πίεση στο λαιμό κακή κυκλοφορία και άκαμπτη σπονδυλική στήλη που ενδέχεται να οδηγήσει σε κακή πλάτη και πόνο στους ώμους.

5 ωφέλιμες ασκήσεις όταν βρίσκεσαι στο γραφείο

• Κυκλικές κινήσεις με τον λαιμό

Κάθισε στην καρέκλα καμαρωτά και άρχισε να σχηματίζεις κύκλους με τον λαιμό σου δεξιά και αριστερά προσεκτικά, με έμφαση στα σημεία που αισθάνεσαι περισσότερη ένταση.

• Τέντωμα χεριών

Τοποθέτησε τις παλάμες επάνω στο γραφείο σου με τα δάχτυλα να είναι ίσια και στραμμένα προς εσένα, πίεσε τα αργά, γύρισε τα και επανέλαβε την ίδια διαδικασία. Μην τα πιέσεις πολύ έντονα, ώστε να μην δημιουργήσεις προβλήματα στους καρπούς σου. Αυτό θα ωφελήσει τα χέρια και τα δάχτυλα σου.

• Στήθος

Ένωσε τα χέρια σου, βάλε τα πίσω στην πλάτη σου, σήκωσε το στήθος σου και κοίταξε ψηλά.

• Σπονδυλική στήλη

Τοποθέτησε το αριστερό χέρι στο δεξί γόνατο και το δεξί χέρι στο πίσω μέρος της καρέκλας. Πάρε βαθιές ανάσες και κατά την εκπνοή χρησιμοποίησε τους μυς του πυρήνα σου (κοιλιά), ώστε να ασκήσεις δύναμη στο γόνατο σου και να γυρίσεις το κεφάλι σου για να κοιτάξεις πίσω σου.

• Ισχία

Φέρε τον αστράγαλο σου στο αντίθετο γόνατο και άσε τη βαρύτητα να τραβήξει το γόνατο του λυγισμένου ποδιού προς τα κάτω, για να τεντωθεί το ισχίο. Δοκίμασε το και στις δυο πλευρές για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

featured photo: Twenty20.com/lira_n4
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.